Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Wednesday, August 28, 2013

Buang Habuk ....

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

Ya Allah... lamanya Pn. wifey tak jenguk teratak chenta ni..
menghampiri sebulan,
Pn. wifey tengok bloglist kat tepi ni.. berpinar2 mata.
mana taknya, banyak betul cerita-cerita yang Pn. wifey ketinggalan..
Bulan Syawal menghampiri penghujungnya, ye tak ?

anda bagaimana?
masih banyak lagi undangan Open House yang perlu dikunjungi.
Masih banyak lagi Zakat Raya perlu di keluarkan.
Ye ta k? Pn. Wifey punye duit zakat raya bebudak, dah habis...

hari ni, baru dapat bernafas lega.
untuk minggu ni je lah.
minggu depan Auditor nak datang.
berdebar jugak hati ni nak menghadap dorang kan.

pada yang masih berkunjung teratak ni tanpa jemu,
Pn. Wifey ucapkan jutaan terima kasih.

semoga Pn. Wifey di beri kesempatan untuk mengunjungi teratak kalian.
InsyaAllah ..

(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> 
"You won't always get back exactly what you wanted or expected, 
but when you give what you can 
you almost always receive what you need"



"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر


Monday, August 5, 2013

SElamat Hari Raya - Pn. Wifey dah mula bercuti (^_~)

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

maaf ye semua. Pn. Wifey tak sempat nak update blog. patah lagi mahu jalan-jalan ke blog kawan-kawan.
 Banyak laporan perlu di selesaikan hari ini.

Esok Pn. Wifey akan mula  bercuti . sehingga 18.08.2013.
dalam tempoh tersebut, mungkin tiada sebarang entri yang di kongsikan. malah, tiada juga kunjungan ke teratak kalian. Maaf kan Pn,. Wifey ye. Jika ada kesempatan nanti. InsyaAllah akan cuba menyelinap masuk ke dalam Blog ni untuk intai kawan-kawan.

Oleh itu, Dengan rendah diri dan hati. Pn. Wifey ingin mengucapkan Selamat Hari Raya AidilFitri kepada semua yang menyambutnya tanpa kira di mana pun anda berada. Dalam masa kita bersama, pasti ada yang terlepas bicara, terlebih kata-kata yang pastinya mampu buat hati anda terluka dan terhiris. Pn. Wifey mohon ampun.. jika ada yang terlebih dan terkurang mahupun terambil tanpa sengaja, mohon di halalkan. 
InsyaAllah,


Kalau ada sumur di ladang,
Boleh kita bersama mandi;
Kalau ada umur yang panjang,
Boleh kita berjumpa lagi.

Tuai padi antara masak,
Esok jangan layu-layuan;
Intai kami antara nampak,
Esok jangan rindu-rinduan.

Pucuk pauh delima batu,
Anak sembilang di tapak tangan;
Tuan jauh di negeri satu,
Hilang di mata di hati jangan.

Dari mana punai melayang,
Dari paya turun ke padi;
Dari mana datangnya sayang,
Dari mata turun ke hati.

Kalau ada jarum patah,
Jangan simpan di dalam hati;
Kalau ada silap dan salah,
Jangan simpan di dalam hati.


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> Pada sesiapa yang ada WeChat, silalah add Pn. Wifey >>> NisahIdham
bolehlah kita berkongsi moments . InsyaAllah






"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر


Friday, August 2, 2013

Kad Raya With Lurve

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

Nisah tersedar bahawa Entri Pendek Semalam sepatutnya bertajuk Less Words But More Picture.
hehheeh betoi tak CMA & Deqla ?? hehehe (^_~)

Oleh itu. entri tengahari ni adalah KAd Raya With Lurve .
jadi. Less Words and Last But Not Least Pictures.

haha ambik, ayat lintang pukang. sendiri susun bagi Betoi ye. Pn. Wifey dah tak kisah dah. asalkan niat tersampai nak war-warkan bahawa Pn. Wifey dapat Kad Raya yang di terbangkan dari Sunway Lagoon Education Group, Petaling Jaya. Kau HADO??? muehehehhe.



ahkak dapat duet raye. yeayyyyy. terharu. (^_~) - Cma tahun dpn bagi lagi erk. hehhee


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> 

okey. entry dah habis. .... Happy Weekend. Menghitung hari dah balik kampung.. ooooo balik kampung........


"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر


Thursday, August 1, 2013

Jejebons is MY Heroes

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

mood raye dah mari.
memandangkan begitu. dah tak mo letak entri pepanjang lagi.
bagi entri yang pependek je. contohnya:

seperti di bawah 

< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >


Goku. si boboyot Ummi. tak tahulahm sehari bapa kali die makan. hilang je makan. asal makan je terus hilang. 

Dimo , anak ummi paling tecik badannya. tgk aje beza size goku dan dimo. jauh beza. tecik-tecik cili api ini budak. laju je lari.
Encem Boy (kate Vets) -- kembang kempis idong ummi dgrnya. ngeh ngeh ngeh . ooo Mimauu..

TOMO. gud boy (kate Vets) - kali ni ummi clap clap clap. Tomo memang gud boy. Budak gerak subuh kami suami isteri.
meoww - Ibu kepada 8 anak. garang jugak ni. memang selalu kena cekau anak die sekor2. anak-anaknya pon satu. lagi mak cekau. lagi die main. garang dgn anak je. dgn abi & ummi die manja & sangat baik.

si Dotti yang suke buat muke. kembang  kuncup. sometime dotti ni pandai berposing dpn camera. hehhe
Meme. anak kaki berstokin. nak ngorat. tapi takut. jwpannya. X DAPAT ARRR -- (abaikan sepah2 kat belakang. tu semua  HASIL SENI jejebons) 
TAMI - kadang2 ummi panggil Tetami. hikhikhik. suke main bulus gebus budak ni. jalan tak pernah turunkan ekor... terkedek2 jalannya.

ini OLa. kadang2 ummi panggil O'A atau TETO'A . hehe saje suke mcm tu. budah ni blues. susah nak belai2. tapi die manja sangat dgn adik beradik die. Goku, Dotti suke main dengan O'A ni :)

merekalah di hatiey ---

last but not least.

Abi & Ummi - Ibu Bapa Jejebons. huhu tapi kami bukan jejebons, ngeh ngeh ngeh..

haaaa pendek tak entri Pn. Wifey hari ni? kan kan kan....

"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر


Follow by Email