Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, March 31, 2011

kesibukan kesibukan kesibukan

Assalamualaikum..


buat sementara ni nisah idham sangat sangat sibuk menguruskan rumah tangganya.. hehehe
kami bakal pindah ke Pulau Langkawi.. (Tanah Sumpahan Mahsuri..), my mr hubby bertransfer ke sana, semoga kehidupan kami di sana lebih terjamin, InsyaAllah.. dalam sibuk my mr hubby cari umah, nisah pun sibuk nak packin2 barang.. walaupon barang x byk.. huh tapi ia cukup meletihkan.. jangan sangka barang yg kecil tu x berat dan senang.. fuh!!! barang yang kecil tu la yg remeh temeh.. selama ni nisah cume dengar owang lain pindah jer.. x penah rase berpindah tu mcmana.. tapi skang dah rase dah.. memang penat.. walaupon bukan dalam keadaan tergesa-gesa namun ia tetap menjadi satu benda yang memenatkan..


nisah juge sibuk nak mendiet skang ni.. hahaha mcm x percaya je mrs idham sedang mendiet.. 
di nasihatkan oleh seorang kakak (bekas pramugari) erm my dear kak Sharery.. diet tanpa nasi.. honestly memule dulu mmg susah sangat2.. maklumlah nisah x penah x mkn nasi.. dulu penah arr x mkn nasi.. tu pun sebab nak kawen kononnye nak pakai kebaya ketat dan sendat.. pas kawen.. huh belasah nasi bukan main ag.. skang ni bile dah naik mendadak baru sibuk nak diet balik, nak kurangkan sket arr berat badan ni..
dalam sibuk nisah nak mendiet,  nisah dapat support from my dear hubby (Mohd Idham Bin Hj Khamis). ye arr selame ni die jugak yang nak sangat nisah kembali chumel cam dolu2.. huhuhu oleh sikap supportive beliau, beliau telah pon beli untuk nisah JUS MATE 5.. sedap tau.. oren + soya.. kesannya: hehehe stakat 15 peket yg telah diminum oleh nisah.. pengurangan berat badan x nampak, tapi perubahan fizikal dapat di rasai oleh nisah sendiri.. macamana? ha pakai la kebaya ketat yg dolu x bole pakai.. tapi skang dah bole pakai tau..
so korang sume jangan jeles ye kalo 1 day my body chumel tau....


 ni adalah pictures nisah sedang berdiet tau.... tapi blum minum Jus Mate 5 ag... time ni ujian Allah memang banyak, bile balik kampung (Melaka) kampung En. Idham, makanan yang dihidangkan sangatlah sedap, tapi percayalah walaupon sedap, nisah tetap makan roti je tau.. cicah masak asam ikan tenggiri yang di masak oleh my ibu mertua tau..






tapi dalam sebok nisah nak diet ada plak suare mengatakan 
"ala kak long.. makan nasi tak pe waktu siang, malam jangan makan tau.. "  
ha tu sore pn. marliana yang hampir sama size gan aku huhuhu.. 
                                                
                                 hah ni la pn marliana, my adik ipar yang nisah cayang... :)




tengok... sebok tak nisah skang...
hehehhhe nanti nisah sambung ag kesibukan nisah ye..
 bye bye... Wasalam...

2 comments:

  1. Wow,bestnya pindah langkawi..langkawi tu tempat fav akak utk holiday even honeymoon pun ttp pilih langkawi.InsyaAllah ada rezeki,panjang umur,mmg akak nak gi holiday sana lagi(tak pernah jemu)..heheh

    Beruntung Nisah dapat galakan dari suami tersayang utk berdiet,so jgn hampakan harapan dia jgak.Buktikan Nisah boleh.Satu perkara positif yg kita dpt dlm berdiet ialah displin diri,yg barangkali org lain tak pandang or tak ambik kisah.

    Good luck di tempat baru,all the best dlm berdiet :D

    ReplyDelete
  2. erm.. akak ni 2nd time nisah ke langkawi but now as a penduduk tetap plak, so xcited.. nanti bile akak ke sana boleh la singgah ke umah nisah nanti ye.. InsyaAllah.. :)

    alhamdulillah, bersyukur sangat kerana nisah dapat supoort from my hubby, nisah akan buat yang terbaik.. semoga Allah permudahkan segala urusan. thanks akak support me also... (^_^)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email