Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, September 11, 2014

GAZA - Boikot - Yahudi | Israel

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

Relevankah isu Boikot masih dibincangkan??

Terpulang.




Pn. Zaujah bukanlah bukan seorang pemboikot tegar. nope.
Pn. Zaujah adalah pemboikot secara kecil-kecilan.


saya. masih menggunakan Facebook. Produk Yahudi. bukan bangga. tapi itu adalah kelemahan.



(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> 

"Saya belajar untuk say NO for barang2 Yahudi. Alhamdulillah.. saya masih disini, masih bernyawa tanpa meletakkan barangan YAHUDI sebagai asas utama. Anda? Terpulang. Tiada paksaan untuk mengatakan NO or YES. Saya selalu berpesan pada diri sendiri "NO Excuses". Tepuk dada tanya Iman"



"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر
@nisahidhams


Monday, September 8, 2014

20 Facts About MySelf

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...


jalan-jalan kat IG sedara atas ni. Nampak plak 20 Facts ni. Rata2 IGers semua tgh sibuk create menda ni ehhh. Pn. Zaujah pon rase macam nak mendorong diri ke arah ni plak. Tapi bukan kat IG but nak buat kat Entri. Boleh? Boleh lah. ni kan Blog Makcek. so makcek lah yang tentukan apa yang makcek nak kan? setuju?






okay ukhtiiiiiiii.......
20 Facts About MySelf.
will be Publish on Tomorrow .......


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> 
"Reclaim My Heart"

"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر
@nisahidhams


Sunday, September 7, 2014

Heyyy Today is Sunday!!!!!!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

Mode Weekend is coming. ..

Semalam seharian mengemas rumah... sabtu yang bz kekdahnya. ..

Hari ni nak sambung lagI. Kata enche Zauj die nak ubah kabinet tb. Wahh gegeh pakcek tu nak mengemas rumah. Maka makcek pon ikutkan aje sementara mode rajinnya ada. Esok lusa buatnye die nyanyi lagu *reput tulang* APTB sudehh....

Okaylahh. LAST BUT NOT LEAST.
nah!!!!! Jejebons on weekend.





Semalam dah bgtau. Dah introduce kat ukthi yg makcek ada jejebons baru kan..

Haaaa ni lah budaknye.

 

Nama dia #CatKucinSakura tp kami panggil dia #Sakura je. Asalnya sakura ni stray kat kat opis makcek. Mula2 makcek bg die mkn je. Adalah dlm 2 minggu. Lama2 dia jd penunggu setia.  kat dpn pintu opis sambil meowwwingg dgn suara rayuan.. runtuh jiwa di buatnye. On the 30th April 2014, makcek decided to bring Sakura ke rumah. Alhamdulillah dah nak msk 5 bulan Sakura bersama kami...

 

Dia manja.. tak banyak karenah.. dan baik.. cumanya.. die excited dgn bau lauk pauk ni.. mgkin dia dah  biasa di jamu dgn ikan, ayam, nasi.. jadi hidung die serasi dgn makanan jenis tu. Tp, makcek ajar die jgk makan kibbles mcm jejebons kat rumah ni. Cume safety tu dah kurang.. jejebons kat umah ni x berminat gan bauk lauk pauk ni. So kalau letak je kat ats meja, InsyaAllah selamat. Dorang x mkn.. tp bile ada sakura ni. Kena selalu berhati2. Kalau takkkk.. selamat dia selesaikan....






"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر
@nisahidhams



Saturday, September 6, 2014

SabtuDay is On

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

Ada yang windu tak dengan #Jejebons???

hahhahaha #moodPerasan.

actually.. pagi ni. badan rasa lemau nak menaip.
 Jadi Pn. Zaujah. upload aje gambo Jejebons ni.

Ni baru 5 tau. ada lagi 5 hekors.

opsss.. Pn. Zaujah. ada add in 1 Jejebons baru. esok kite publish erk...


Mr. Fluffy - lepas makan. bersandar le die

Miss. Lovely - Lepaking lepas mengedate dengan Dollah

Miss. Queen .  aiyoooo ini budak manyak malas lah mau cuci die punya idongggg..

Mr. Tiger - Nama rare. tapi dalam Hati Ada rerama lah....

Mr. Tuff - budak ni kan. die duduk pon bole tido. tengah makan pon die bole lentok.


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> 
"Happy Weekend Everibodi"






"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر
@nisahidhams


Friday, September 5, 2014

05.09.2014 - 10 Zulkaedah 1435

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

harini Puan Zaujah nak share gambar mkn..
kenapa? Sbb Pn. Zaujah tengah lapor lah haiiiii.. x tau nak makan ape dah.
ari2 makanan yg sama. Ni dah patut untuk Puasa dah ni. sekurang2nya bila puasa dapat le kite lebih menghargai makanan. Eh!! betoi ke??

ok. back to the stori. last weekend Pn. Zaujah no idea nak msk ape. (yang sebenarnya xde pape pon dlm peti ais tu. malas nak g beli barang) yang ada cume sepagetti lebihan beberapa bulan yang lepas #nasib tak expired lagi kan.... tomato, udang.

since . Enche Zauj ni x bape gemar sepagetti, macaroni ni bagai untuk di masak secara aslinya. 
maka Pn. Zaujah olah sepagetti ni jadi masakan ala-ala kampung gittew.... 
maka. dengan rasminya. setelah bertungkus lumus di dapur. 


taraaaaaa................. 


inilah hasilnya. Dengan rasa bangganya Pn. Zaujah namakan resepi ini sebagai :-
"SEPAGETTI GORENG KAMPUNG STYLE" 
haaaaaa #nampak bangga di situuuu???

#KampungStyle? di mana kampungnya?
Yes... mari amati sepagetti tersebut. kat atas sepagetti tu ada #BirdChili in malay we called #CiliBurung or Cili Padi or whatsoever lah.
maka disitulah terletaknya #kampungstyle tersebut.

Ye lah omputih mana makan #BirdChilli kan. dorang makan Capsicum or Paprika or Jalapeno je. 

orang melayu. lidah pon melayu.
so. habis. 3 pinggan en Zauj settle kan.


nah!! ni belanjew gambar Budak #MrFluffy.

Manjew lettew berbantalkan kaki ummi........


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> 
"Tuhan.. Jaga dia untukku, kala ku masih jauh. Bagai menghitung resah.. berkepingan berderaian..... "


"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر


Thursday, September 4, 2014

Come Back Home

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

"My deepest condolences for families & friends of #MH370 & #MH17"

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ
"Surely we belong to Allah and to Him shall we return"

setahun sudah berlalu. meninggalkan blog secara tidak rasminya.
Alhamdulillah.. 04.09.2014. kembali bersama rakan-rakan blog. mengisi sedikit ruang "Bloglist" anda... Rindu bertamu di kalbu, ingin ku pulang namun jalan berliku.. dekat di mata, rapat di hati .. namun jauh dari gapaian tangan......

muehehehe. stop from ber"jiwa" ... tarik napas. hembus pelan2.
tak tau nak mula dari mana. ada banyak banyak cerita nak kongsi bersama.
tapi tak tahu yang mana perlu mula.

*terima kasih pada yang masih tinggalkan komen walopun entri di publish sambil lalu sahaja.

Nah. Nak belanja gambar ni for Womens out there and women in here!!! 
 Yes. I'am a women. I always forgot where i put my key, my phone, my selipar and everything I have. But im sure that I have give all my best to all my Loves one even I'am not the perfect one.


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> "Dont get attached to moments. Good or bad, they all pass."



"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر


Tuesday, May 6, 2014

pestime uhuk uhuk

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

Wahh tetiba rase bebunga dalam jiwa puan zaujah ini ari.. mana tak. Pestime menaip entri guna henpon. Huh selama ni guna keyboard komputer je san selama ni duk dengar org ckp je.. skang pn zaujah sendiri yang mengetes.. ahakssss.. sesungguhnya mmg xde kepuasan yang maksima. Sebab. Kecik benor skrin nya.. mengeja pon asyik typo je...

Walaupon hakikatnya.. orang dah lama menggunakannya. Nampak benor pn zaujah ketinggalan zaman ye dok..

Ok. Menaip sudah. Skang nak try masukkan gambor plak. Ok ke idokkk???

Testing testing 123



Alhamdulillah.. berjaya berjaya... kBai


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> 
"Nobody can change you untill you did..."






"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر


Wednesday, February 19, 2014

My Blogging

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. we meet again !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

Another Great Day! hi frens! Thousand apologies having been on hibernation mode for almost 6 months! OMG! My heart yearned to blog but just cud not find the time that would put me in such total focus without any distractions mentally! err... I shall not go into details... ngeeeee

anyhow once again thanks for taking time out reading my celotehs and pot pet pot pet..!
frens.. how about ur life, love, day, family, blog... everything shall be okay rite.

Alhamdulillah.. me too actually..

I had a great days as usual and so blessed with life as always.. Alhamdulillah syukur for all His kindness and love.. I can never thank Him enough but to always be grateful and do my best to be a good Muslimah ..InsyaAllah. you too kan ??

Dear Muslim and Muslimah...
I will try to blogging again as smoothly as is should.  My yearn on you made me to find good time to come back together like always. Sometimes I also must abide that the time is fast running up until I substantly leave moments with you. 

InsyaAllah, I would definitely visiting you. This is not a promise but I will try my best. Dengan Izin Allah


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> "Missing someone is a part of loving them.
if you're never apart, you'll have really know how strong your love is"



"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر


Friday, January 3, 2014

Testing Testing 123 - opsss!!!!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

Lama tak jenguk ke sini. Sesekali rindu..
datang bertandang dan berlalu.
tak mahu mengetuk pintu
apatah lagi ingin mengintai.
bukan tidak sudi.
namun mood mengalihkan emosi.

datang dan pergi
bukan membenci
mencari diri.
memaklumi hati.

nanti-nanti datang lagi.
hiasi hati. jaga diri
sahabat sejati.



(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> 

"masih di sini. mencari agar kembali lagi"


"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر


Follow by Email