Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Wednesday, August 24, 2011

Ramadhan 24

Salam Sahabat2..

semoga di Ramadhan 24, anda semua masih sihat dan masih menjalankan ibadah puasa dengan lancar.. semestinya apabila memasuki fasa terakhir di bulan Ramadhan, kehadiran ke pejabat hanya sekadar mengisi ruang punch kad atau tak mahu bos marah.. tapi bila dah sampai ofis.. yang tinggal cume semangat untuk raya, kerja2 kat ofis pon mulalah hanya melihat sahaja.. kalo atas meja ada 3 file,, tapi yang sentuh cume 1 file je.. file2 lain.. (tunggu pas raya je laaa yeeee) (^_^)

persiapan raya semakin memeningkan, budget pon dah hampir lari.. maklumlah kadang2 kite membeli berdasarkan cantik dimata.. ye la.. raya kan sekali setaun.. ye tak?

gerai2 pon makin banyak.. masing2 buat promotion.. masing2 ade potongan diskaun sehingga 70%.. kebiasaanya diskaun ni di buat oleh penjual baju.. ye la kalo taun ni x abis.. taun depan dah pesen lain plak... yang susah nk turun harga yelah, penjual biskut.. dorang tak kisah.. raye aidilfitri tak abis, raya haji kan ade.. hehehhe so raya haji nnti buat la biskut ye, tak pon g tempah.. jangan beli yg dh siap takut xpired..

semalam nisah dan suami ke bazar ramadhan.. mala pulak nk masak.. cadang nk beli nasi kandar wawasan.. tapi dah abis pulak.. so kami pon beli nasi ayam dan nasi beriani.. huhu sedapppp tambah pulak dengan chicken wings, popia, karipap.. memang membuka selera.. tetapi bazar di langkawi ni memang berbeza dari tempat nisah.. biasanye, di ujung2 ramadhan ni, dah tak ramai org membeli.. atau org menjual.. maklumlah masing2 sibuk nak beraya.. nak buat persiapan terakhir.. tetapi di langkawi.. penjual dan pembeli masih meriah.. masih penuh.. hehhe penduduk langkawi memang rajin mencari rezeki..

semoga keseronokan berpuasa di langkawi ni, nisah masih berpeluang sekali lagi... (^_^) InsyaAllah..

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email