Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, December 11, 2011

jalan-jalan sempena LIMA 2011


muke xcited nk g tengok kapal perang

hari ni xnak cite atau berceloteh banyak2
cume nak share pics yg sempat nisah snap masa LIMA'11 Langkawi
(^_^)
jom tengok, muke nisah yg tak chumel sangat ni 
sepanjang berjalan di tepi awana portal malai ni
terlalu byk pulak angin laut.. so tudung, baju, kain sume kembong2
sebab angin yg kuat tapi nyaman jeee


jom jalan, ke arah mana kita?

awana portal malai ~ hiasan sepanjang jalan tepi laut

nak focus tang kapal landing je

walaupon tak dpt memandu sambil belayar, dpt pegang pon jadila

ni macam teropong.. tp tak tawu pulak namanye

giant kompas

kat belakang tu KD Kelantan

small jungle dalam hotel awana portal malai

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email