Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, October 4, 2012

langkawi.. bestnye duk kat sini...

ramai orang cakap kat nisah
"mesti best kan duk kat langkawi ni"
then me pon dengan bangganya menjawab
"TAK BEST LANGSUNG"
sebab? ?? ni kepulauan je, nak ke mana??
sehari pusing je dah habis, pastu balik.
duk umah. tido.
tu je aktiviti yang menarik..
tetapi Langkawi ini jugak sebuah destinasi yang menarik untuk orang luar..
mereka-mereka yang datang bercuti kat langkawi ni memang takkan rasa cukup nak pusing..
2-3 hari duk sini pon rase tak cukup..
rase macam byk tempat yang tak pergi lagi..
tu bagi pandangan orang luar la..
last time, nisah duk perak pon sangat-sangat teringin nak datang langkawi,
but now, dah bermaustatin kat sini, sibuk pulak meronta-ronta nak keluar.
hambikkk!!! hari tu nak sangat kan?????
ramai yang tahu kan.. di langkawi ni memang femes amos dengan coklat importednya yang sedap & murah.
takkan ada satu manusia pun yang datang langkawi ni tak memborong coklat. takde.





(antara coklat-coklat yang terlaris di Langkawi)


semua yang datang mesti balik dengan coklat yang berkotak-kotak.
tu baru kotak coklat, belum kira kotak pinggan mangkuk.
kuali, periuk, set gelas, set cawan.. toto, selimut, dan ntah apa-apa lagi lah...
kalau tengok dorang memborong, confirm pakai duit plastik je..
dah tak terlarat dah withdrawn duet kertas...




>> all photos credit to Mr. Google <<

itu part orang yang datang langkawi..
part yang duk langkawi pulak, lain cite nya pulak..


kemudahan & kesempatan perlu di ambil dengan sebaik mungkin.
okey, itu my Cinta Hati yang ajar...
"gunakan peluang dengan sebaiknya"
sebab.. die pon memang pandai nak gunakan peluang yang ada depan mata hehehhe..
kan cinta hati kan....

nisah bekerja di bawah syarikat yang mempunyai cawangan di setiap negeri..
makanya, rangkaiannnya agar besar untuk mengenali individu lain..
walaupun nisah tak berapa nak suke duk langkawi ni..
ada jugak kebaikan & amal jariah yang nisah dapat..
contohnya: belikan & courierkan coklat2 kepada branch2 kat luar langkawi..
(dorang kan x dapat nak beli sendiri.>> jadi nisahlah yang tolong belikan...)
>> amal jariah ke? kalo nisah mintak duit tu balik hehhehe << >> bukan business yeee

contoh kedua >> carikan tempat penginapan & pengangkutan untuk mereka
etc hotel, car rental, homestay, activities... DLL...

erm.. walaupun kadang-kadang keje nisah bukan sibuk buat kerja
tapi sibuk mencari keperluan mereka.. (ambil masa tau!!!)
but somehow, nisah rasa happy pulak..

jom bercuti ke Langkawi....


(^_^) monolog cermin hati >> what ever we do, wherever we stayed, YOU lives, bersyukurlah, kerana Allah masih memberikan nafas yang masih berhembus, ketenangan hidup yang indah..


3 comments:

  1. plan nak bawa anak2 pi sana cuti sekolah akan datang..bolehlah roger roger nisah ya..

    ReplyDelete
  2. boleh kak... no problem.. nnti nak dtg bgtau ye.. boleh kite dating hehehe :)

    ReplyDelete
  3. boelh carik nisah la epas ni ye..hihi

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email