Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, May 4, 2012

Cinta Buat Emelda vs Bicara Hati

habis sudah kisah CINTA BUAT EMELDA.. happy ending.. puas hati tgk cite ni, tapi sayang tayangan setengah jam yang pertama nisah tidak nampak menonton kerana berada di luar.. so memang tak tahu lah macamana reaksi Aril Fatah setelah mendapati Emelda kuar rumah, juga tak tahu pulak result DNA Aril Fatah dan Dania, tetapi bernasib jugaklah kerana ada yang sudi memberi keizinan untuk ulang tayang di beberapa blog yang berkongsi cerita ni, dapat jugaklah nisah download atau watch Now!!!

tak sabar jugak nak tengok Isnin depan, apa pulak cerita yang telah di adaptasi dan bakal di tayangkan.. dengar2 macam AKU TERIMA NIKAHNYA, gandingan sekali lagi ADI PUTRA dan NORA DANISH..

satu lagi nisah sempat follow sebuah cerita ni yang bersiar di Astro Prima, sebuah adaptasi novel jugak.. Novel ni nisah pernah baca satu ketika dahulu, tapi frust sebab masa nisah baca novel nye sangat teruja untuk tahu apa yang bakal berlaku dalam hubungan Tengku Syahran & Zahlia, tetapi apabila di olah menjadi epilog drama, cerita DOWN, tidak seindah Novel yang nisah baca.. 
adakah sebab arahan & skrip yang tidak menarik atau nisah sendiri yang sudah bosan dgn keboringan cerita ni? nisah pon tak pasti.. apa yang nisah harpakan, setiap kali novel itu di adaptasikan, biarlah menjadi sebuah cerita yang menarik perhatian.. janganlah begitu ketara kakunya seperti Bicara Hati & Kasih Antara Kita....


(^_^) monolog cermin hati >> bila hati menjadi satu 

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email