Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, May 5, 2012

penghibur lara


mereka menjelang 4 minggu
dah pandai berjalan, berlari.. membersihkan bulu masing2 & membantu membersihkan bulu adik beradik yang lain, dah pandai nak poo poo, yes ummi dah mula ajar poo poo kat dalam litter box, tapi mereka cume tau buang air je dalam litter box, kalao poo poo mesti ikut sempat dorang je.. ummi lah jadi tukang kutip & tukang mop tempat poo poo atoooiiiiiii!!!!!!!!!!!!

ummi jugak dah start memandikan mereka..
bagi wangi sket...
of course dorang tak suke, tapi ummi mandikan juga pelan2 supaya mereka tak takut air nanti...






kalau tido mesti berhimpi-himpit, tunggang langgang tidonya..



(^_^) monolog cermin hati >> mereka sekadar kucing peliharaan, namun keletahnya mencuit hati.. 

1 comment:

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email