Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, September 5, 2014

05.09.2014 - 10 Zulkaedah 1435

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

harini Puan Zaujah nak share gambar mkn..
kenapa? Sbb Pn. Zaujah tengah lapor lah haiiiii.. x tau nak makan ape dah.
ari2 makanan yg sama. Ni dah patut untuk Puasa dah ni. sekurang2nya bila puasa dapat le kite lebih menghargai makanan. Eh!! betoi ke??

ok. back to the stori. last weekend Pn. Zaujah no idea nak msk ape. (yang sebenarnya xde pape pon dlm peti ais tu. malas nak g beli barang) yang ada cume sepagetti lebihan beberapa bulan yang lepas #nasib tak expired lagi kan.... tomato, udang.

since . Enche Zauj ni x bape gemar sepagetti, macaroni ni bagai untuk di masak secara aslinya. 
maka Pn. Zaujah olah sepagetti ni jadi masakan ala-ala kampung gittew.... 
maka. dengan rasminya. setelah bertungkus lumus di dapur. 


taraaaaaa................. 


inilah hasilnya. Dengan rasa bangganya Pn. Zaujah namakan resepi ini sebagai :-
"SEPAGETTI GORENG KAMPUNG STYLE" 
haaaaaa #nampak bangga di situuuu???

#KampungStyle? di mana kampungnya?
Yes... mari amati sepagetti tersebut. kat atas sepagetti tu ada #BirdChili in malay we called #CiliBurung or Cili Padi or whatsoever lah.
maka disitulah terletaknya #kampungstyle tersebut.

Ye lah omputih mana makan #BirdChilli kan. dorang makan Capsicum or Paprika or Jalapeno je. 

orang melayu. lidah pon melayu.
so. habis. 3 pinggan en Zauj settle kan.


nah!! ni belanjew gambar Budak #MrFluffy.

Manjew lettew berbantalkan kaki ummi........


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> 
"Tuhan.. Jaga dia untukku, kala ku masih jauh. Bagai menghitung resah.. berkepingan berderaian..... "


"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر


2 comments:

  1. Salam Bik Nisah..
    muehehe..samelah.. cma kalo masak spageti mesti nk goreng kampung style.. barulah CARA! :p

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email