Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, September 7, 2014

Heyyy Today is Sunday!!!!!!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

Mode Weekend is coming. ..

Semalam seharian mengemas rumah... sabtu yang bz kekdahnya. ..

Hari ni nak sambung lagI. Kata enche Zauj die nak ubah kabinet tb. Wahh gegeh pakcek tu nak mengemas rumah. Maka makcek pon ikutkan aje sementara mode rajinnya ada. Esok lusa buatnye die nyanyi lagu *reput tulang* APTB sudehh....

Okaylahh. LAST BUT NOT LEAST.
nah!!!!! Jejebons on weekend.





Semalam dah bgtau. Dah introduce kat ukthi yg makcek ada jejebons baru kan..

Haaaa ni lah budaknye.

 

Nama dia #CatKucinSakura tp kami panggil dia #Sakura je. Asalnya sakura ni stray kat kat opis makcek. Mula2 makcek bg die mkn je. Adalah dlm 2 minggu. Lama2 dia jd penunggu setia.  kat dpn pintu opis sambil meowwwingg dgn suara rayuan.. runtuh jiwa di buatnye. On the 30th April 2014, makcek decided to bring Sakura ke rumah. Alhamdulillah dah nak msk 5 bulan Sakura bersama kami...

 

Dia manja.. tak banyak karenah.. dan baik.. cumanya.. die excited dgn bau lauk pauk ni.. mgkin dia dah  biasa di jamu dgn ikan, ayam, nasi.. jadi hidung die serasi dgn makanan jenis tu. Tp, makcek ajar die jgk makan kibbles mcm jejebons kat rumah ni. Cume safety tu dah kurang.. jejebons kat umah ni x berminat gan bauk lauk pauk ni. So kalau letak je kat ats meja, InsyaAllah selamat. Dorang x mkn.. tp bile ada sakura ni. Kena selalu berhati2. Kalau takkkk.. selamat dia selesaikan....






"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر
@nisahidhams



3 comments:

  1. Salam Bik Nisah...

    auuummmmm..rajinya di hujung minggu.. eheh.. mood tg ade ye.. kite layankan aje..
    alololo..tomey2..oo..mungkin dah terbiasa dgn lauk pauk..tu yg sakura suka bau2an tu..

    ReplyDelete
  2. wah wahh gebus gebasnya anak-anak dia

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email