Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, May 15, 2011

Jom Ke Langkawi (Part 2)

Mase kami trn dr feri tu muke kami suami isteri tak ubah mcm muke ikan kering basi tau sebab dah penat…

Jadi nisah pon duk la depan jetty tu sementara tunggu en ammar dtg tau, tunggu punye tunggu punye tunggu alamak nak ter ter teringat nk g toilet.. hah melilau2 nisah cari toilet, ade signboard tp x paham tuju arah anak panah sboard tu… nisah pon mencari2 larr sampai la ke pintu keluar yg lain…. Eh x jmpe jugak.. nisah pon patah balik.. gupe2nye.. toilet tu kat sebelah pintu masuk je… ishhhh ape arrr susah sgt nk bace sign board tu??? Nisah pn masuk, nmpk la sorang makcik duk kat situ, nisah tengok ade board tertera perkataan “MASUK 30sen” nisah pon hulur le kat makcik tu 3 posen, tp makcik tu kate, “dik msk toilet tak payah bayar, tapi kalo nk sedekah mak cik amik” gluuppppp maknanya??? Xde maknanya nisah pon senyum & terus masuk.. bile nisah kuar… nisah pon hulur le RM5 tanda dgn niat bersedekah… J ni 1st time nisah bersedekah dkt pintu msk toilet.. hehehhehe mcm2 la….

Bile en ammar sampai, kami di bawa ke umah sewa beliau.. teng teng teng untuk ape? Sorang perempuan di bawa ke umah sewa owg bujang? Teng teng teng.. tu sebab en idham nk amik brg2 beliau kat umah tu, coz mlm tu jugak kami nk masuk ke bilik sewa sementara kami tu kat kg bayas…..

Haaaa x abih tau… mase kami nk berangkut tu, kami pinjam arrr kete en ammar tu, my hubby bwk ke bilik tu… kami pon simpan brg2 kami tu kat bilik, then kami pon kuar cari makanan… kami lepak kat restoran suria melayan bihun sup.. memandangkan dah lapa & letih.. maka kami mkn penuh berselera walaupon rasenye biase2 ajee…

Dan kami pon balik ke bilik kami untuk mandi, solat dan tido…

Esoknya? Ade cite ag.. perjalanan kami tidak berhenti setakat ni sahaja.. sebab kami asyik berjalan je dari aritu sampai ke ari ni….

Tapi cite2 tu nisah sambung akan dtg yer….
Penat plak menaip..

…………………………………..
…………………………………………………………………………

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email