Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, May 15, 2011

Jom Ke Langkawi

Salam  dear my friends….

04/05/2011
Alhamdulillah… pade jam 8.40pm nisah dan en idham selamat tibe di jetty langkawi.. terima kasih to en ammar kerana pickup kami dr jeti ke umah sewa & meminjam kan kereta beliau utk kami kami gunakan sepanjang malam itu.. huhu nice car (^_^)

perjalanan yang hampir mengambil mase selama 6 jam tu.. telah kami gunekan sebaik mungkin untuk mencari jalan dari perak ke kuala kedah.. kenape kuala kedah bukan kuala perlis??? Kami transit ke kuala kedah coz nak post our mr proton ke langkawi tau.. pas kami dah selesai register & buat bayaran sebanyak RM190 (RM130 posting kete + RM50 sebb lewat + RM10 upah si mamat tu yg bawk kami ke hulur ke hilir tu… wat penat je…) kami pon mengepos le diri kami ke langkawi plak, dengan menaiki feri.. sorang RM23 tau.. ish mahal betoi mcm harga tiket nk blk ipoh jer tau… tp kalo nk sampai ke langkawi kena jugak bayar ye.. maknanya jangan berkire tau… minyak feri pon nk kena isi jugak, bknnya dorang pakai air laut pon….. hikhikhik.. dalam nisah tgh rilex2 tunggu mr hubby menghabiskan mr ilhamnya… (coz pas die abis gan mr ilhamnye tu kami nk naik feri tau).. tetibe nisah teringat, & tanye kat en idham “eh abg, mana helmet?” so gan tercangang bangang pon mr idham jwb balik “kat mne awk letak helmet tu” wah kite plak??, nisah pon jawab balik “larr dlm troli ni la td, sekali gan beg” pastu mr hubby pon gan volunteer nye pon die suh nisah g tgk helmet kat kusi tempat menunggu tadi.. ape ag, nisah pon berlari2 manje menuju kat tmpat menunggu tu.. tapi…. HELMET tu dah xde.. opssss xde rezeki arrr nk gune helmet merah tu.. nape tak tanye pak guard je? Mcmana nk tanye, pak guard pon xdak… lagu mana mau Tanya? Ya ndak???? Pastu my hubby pon ckp dengan nada yg sangat pasrah hehehhehe “xpe kite wakaf je arr helmet tu”.. haaa ingat tanah perkuburan je wakaf, gupenye helmet pon bole wakaf.. mari kite bersama2 membuat amal.. J

okey abis dah satu cite..
ni nak sambung ag cite, time dlm feri plak…. Tp yg ni x panjang pon… pendek je…

kami pon naik feri dapat number 132 & 133, tup tup tempat kami ade owg duduk, so dengan berhemah je my hubby ckp, “bang ni tempat kami” “tempat kamu ye.. erm tempat kami orang lain plak duk” sambil tu dorang ambil beg n blah dr tmpat duduk tu..
(moral of the stories… pade sesiapa yg amik tempat duk org lain tu, lebih baik duk kat tempat sendiri.. terang2 dah ade number, nape sebok2 nk duk tmpat owg lain jugak… cian kat abg tu.. tempat die owg duk, pastu kami dtg, die plak kena bgn cari tempat lain.. haaaa tak ke naayaaaaa tu.. )
Kami naik feri dr kul 7pm & smpai ke jetty on 8.40pm…
Wah jgn kate kami seronok ye…. Mase kami trn dr feri tu muke kami suami isteri tak ubah mcm muke ikan kering basi tau sebab dah penat…

Dan
Dan dan….

Ade lagi tau………

Nanti nisah sambung part 2 plak… J

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email