Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, May 15, 2011

Jom Ke Langkawi (Part 3)

Dan setelah Esoknya tibe…
05/05/2011

Kami keluar lewat, dalam kul 12tengahari… memandangkan bilik yg kami duk skang nix de pape.. jadi kami pon g mkn tengahari kat luar, kami singgah kat satu restoran ni, ermmm ramai jugak arr yg makan kat situ.. ape yg menarik???

Sebenarnya xde pape pon yg menarik pada makanan mereka.. menu nye biase2 je.. cume yg lainnya adalah, sirap limau, sirap biase, teh o limau, teh o ais, air masak sume ni di serve secara percume.. kalo nk tambah air jus ke, air panas ke.. yg tu kena bayar tau.. kalo nk save amik je air2 yg percume nye tadi…

Memandangkan berada di tempat baru maka nisah pon mahu la mencube makanan mereka.. mane la tau kot2 ade yg lain ke…
Untk lunch tu nisah amik nasi separuh, lauk daging masak lada hitam, sambal belacan, sedikit sambal belacan, ayam  goring + sirap limau ais.. my hubby plak amik nasi penuh, ayam masak kicap, telur goreng, sambal kerang + sirap limau ais jugak.. dan harganya cume RM15.00 je.. sangat murah.. dan harga ni takkan jumpe kat kedai sekitar ipoh atau manjung… kalo duk ipoh paling murah pon dalam rm18.00 atau kat manjung dalam RM18-RM20…

Selepas kami kenyang.. destinasi kami yang pertama, kami cari kedai untuk beli penyapu.. punye la susah cari sebatang penyapu hamper 10km kami memandu br la jumpe kedai jual penyapu… tu belum kire nisah yg sesat.. ishhhhh ia sangat meyakitkan hati tau, destinasi kedua kami adalah pergi ke taman sentosa, rumah yg bakal kami sewa pada awal bulan 6 nanti.. kami kesana untuk ambil brg2 keperluan utk memsak dan kemas la brg sket2 mane yg perlu.. kemas punye kemas punye kemas jam pon dah menunjukkan pukul 4pm.. kami pon balik ke bilik utk berehat. Dan pada pukul 5.50pm plak kami keluat ag sekali utk memulangkan kembali en ammar punye kereta dekat kedai sup Paklong.. alang2 dah sampai situ kami pon makan le sup tu.. nisah order bihun sup… haaaa harga bihun sup tu rm4 je, untk sup daging la tapi die punye isi laaa masyaAllah bole due kali makan.. sgt2 berbaloi gan harga nye.. kenyang pon kenyang.. dan oleh kerana banyak.. nisah pon tapau le bwk balik sbb x abis.. dan selepas tu kami pon balik bilik untuk berehat sebab esoknya my hubby nak keje..

Tapi….

Ade ag cite untuk ari sabtu tau…

Yang tu nisah akan sambung utk posting yg lain ye…

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email