Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, May 15, 2011

Jom Ke Langkawi (Part 4)

07/05/2011

Detik 12mlm nisah sambut gan azam baru.. ohhh tahun ni dah 28 tahun.. tua sudahhh namun 28 tu cume angka.. oleh itu nikmatilah idup ini penuh gembira dan bahagia

Thanks a lot kawan2 fb yg wish for nisah.. sangat gembira J

Memandangkan ari ni adalahari sabtu, dan pula hari besday nisah so my hubby said kite kuar g celebrate.. celebrate kat mana?? Alaaa jalan2 satu pulau langkawi je.. cuci mate.. kami x singgah pon cume jalan2 menaiki kereta je.. sebab kalo nak singgah mase memg x ckp utk pusing satu langkawi hamper 144km kami pusing2 satu langkawi ni.. dari kg bayas ke padang matsirat, dari padang matsirat ke pantai cenang, dari pantai cenang ke pantai dalam dari pantai dalam ke laman padi dari laman padi ke cable car dari cabel car ke teluk datai dari teluk datai ke pantau rhu dan dari pantai rhu kami ke mane ntah.. byk tempat pergi arrr sampai lupe sudahhh hehehhehe
Dan seterusnya kami ke kuah, pekena nasi lemak pastu kami singgah solat maghrib di masjid hana dan sebelum ke tempat lain kami tercangak bangak mencari kedai kek tau.. uhhh punye arrr susah tp akhirnya kami jmpe satu kedai kek itupon duk tanye kat org baru jmpe tau, pastu kami ke pasar malam… hehehhe kat pasar mlm kami beli tokiow n pulut durian yg mane kalo kat ipoh n manjung mmg x di jual pon.. mgkn ni mknan org kedah kot.. tokiow ni kecik je… bahan tepungnye di per buat drpd bahan buat apam balik tapi isinye di letakkan kelapa atau kaya dan di lipat harganya 5 biji RM1.. murahkan.. sedap mmg sedap. Nyummmm nyummmm..

Pada keesokkan harinya kami keluar lagi… tapi kali x kemana2 pon jalan kat pekan kuah je..

Malam tu kami ke padang matsirat, g pasar malam lagi cari tokiow lagi…

Dan kedua2 malam ni kami tido dengan penuh nyenyaknyee sebb penat asik berjalan je..

Dan selepas itu isnin, selasa, rabu, khamis, jumaat.. kami keluar je mencari kedai2 makan..
Selagi tak abis kedai makan le selagi tu kami pusing satu langkawi smata2 makan punye pasal..


beach at a datai bay

Sooo pade sesiapa yg x penah ke langkawi, jom ke langkawi rasekan sendiri apabila berada di sini..

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email