Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Monday, June 13, 2011

Ini cerita semalam punye,

Sewaktu kaki ini melangkah masuk ke dalam ofis kesayanganku ini, maka tetibe gelap pandangan mata melihatnya..

Hah ape hal plak ni, lorrrr gupe-gupenye ofis black out, plakkk xkan tak bayar bil elektrik kot maklumlah taarif elektrik kan dah naik hik hik hik mane tau kot kot tertunggak ke, terlupe bayar ke, tertinggal purse time nk bayar tu ke, terlupe  nak bawk bil ke.. ha tu sume alas an-alasan yang bole di gunapakai tau.. jangan fikir tu tak logic tau..

Setelah nisah dengan ramahnye tanye kat owang yg dah masuk awl kat sini, gupe-gupenye, black out sebab ada plug yang tebakar.. mklumlah elektrik kat ofi dah berjalan 24 jam 7 hari tanpa henti, nak-nak plak fius dah lame.. ermm dah memg patut kena tukar la..

Ingatkan bile dah black out ni, ade can lah nak balik.. huhu bole lah kami berjimba-jimba.. gupe gupenye kena keje jugak satu hari ni.. hah terpadam semue angan-angan yang tercipta..

Tetapi setelah hampir 2 jam, black out.. maka pada tepat pukul 9.25am, ofis kami kembali pulih seperti biasa.. dan saya telah hampa untuk berjimba-jimba L


Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email