Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, June 10, 2011

cerita pagi hari ini~~~

Assamalamualaikum & selamat pagi ….

(mari kte mulakan dengan bacaan Bismillahhirahman nirahiimmm…..)
Al-Fatihah.. (Bukan sbab ade owg meninggal ye…) Al Fatihah kan Umul Kitab, so mari lah kite mulakan dengan bacaan tu untuk pg Jumaat yang mulia ini.

Sangat sedih bile waktu cuti sudah bertukar menjadi waktu bekerja huhuhu..
Kenape la perlu ade byk keje yang perlu di settlekan??? Kan best kalo bole bersantai kat umah waktu sekarang.. mata pon mcm dh tau-tau je ari ni ari cuti.. die pon sibukkk nk pejam je, sedangkan puannya bersusah payah suh dia buka mata tu issshhhhhhhhhhhh dahsyatnye…

Dan kebaikannya, jalan ari ni clear je.. dorang sume x sibuk2 nak pegi ofis.. maka dengan ini saya bole bw kete dengan kadar seperti kura-kura.. kalaulah tiap2 ari mcm ni..mmg xkan rase stress untuk kelam kabut.. bile sampai je kat ofis.. maka saye pon dengan senyuman manis masuk ke ofis tapi.. opsssss bos dah masuk??? Wah wah wah miss bos cepatnye awk sampai, nk monitor kami ke, kot kot kami terlajak tido ke? Bos saye mmg memberi komitmen sepenuhnya pada kejenye. 

Gud luck bos…
Maka, saya dah mulakan keje dengan makan bubur nasi, (saye buat mlm tadi ye)… ermm sedapnya hehehhe, kerana sedap sgt saye terlupa sudah nk capture utk di sharekan bersama anda.. J lain kali saya upload erk..

Opsss dah kul bape ni?? Ok saye sudah nk mula berkerja..

Bubye..

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email