Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, September 22, 2012

22/08/2012 - 22/09/2012


pagi-pagi sabtu ni , kami nak layan jiwa..
cuaca mendung kan.. sejuk je.. tak panas sangat kan..
perasaan pun macam tak seterik matahari.
erkk ade ke hati seterik matahari??
ahh entahlah, i punye sastera ni dah tak berapa nak betoi.. (^_~)
for those yang pandai sastera ni tolong-tolong la perbetoikan ye....

hari ni > Blog ni > entry ni
nisah publishkan khas buat cinta hati ..
ahakksssss sape cinta hati???
shhhhhh adala.. rahsia.. tak boleh cite secara terbuka..
kisah dalaman.. mana bole share-share banyak2 kan...
(POYO JE KAN?????) >> eh sejak bile plak aku gunekan ayat POYO ni??

dah!! dah !! lupekan pasal sejak bile cakap ayat POYO ni..
ni nak start dah cite jiwa-jiwa ni....

ehem ehem...

dedikasi buat cinta hati >>

hari ini 22/09/2012 bersamaan dengan hari SABTU, kalau kita tengok Kalendar bulan lepas, tarikh 22/08/2012 adalah hari RABU. cinta hati. awak ingat tak??

sebulan dah berlalu kan... maka sebulan tu la saya tak nampak awak...
rindu??? mestila saye rindu..
awak selalu tanye saye, saye rindu tak kat awak???
haishhhhh selalu awak tanya kan....
berkali-kali.. banyak kali.. tapi saye tak pernah rase jemu nak dengar..
sebab saye tak pernah jemu untuk mengingati awak..
apatah lagi untuk merindui awak...

setiaP baris perkataan yang pernah awak ucapkan
sentiasa bermain dalam fikiran saye...
sentiasa..

.........................................................................................

terima kasih kerana menjadi sebahagian dari kisah hidup saye..
terima kasih kerana menjadi separuh dari hari saye..
terima kasih kerana selalu beri saye rase rajuk, tangis & tawa..
walaupun kadang-kadang ada luka & duka.. 

terima kasih.. saye tak mampu beri lebih, kerana saye juga tiada apa-apa..
saya juga tak tahu bagaimana perlu saya fizikalkan rasa "terima kasih" saya pada awak..




cinta hati, saya tidak akan penat 
tidak akan penat untuk menanti awak...
tidak akan penat....



(^_^) monolog cermin hati >> kadang-kadang lagu akan mewakili perasaan kite kan.. kan kan kan...


2 comments:

  1. Salam kenal...syahdunya perkataan, suka baca. keep on writing

    ReplyDelete
  2. Salam... rerima kasij jenguk ke sini.. :) keep in touch

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email