Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, September 28, 2012

Koleksi Ayat Maut Seorang Lelaki

jumpe lagi sebuah artikel, so happy nak sharing kat korang sume..
 kan kite sering dengar, banyak perkara yang perempuan cakap .. mesti ada maksud bersembunyi.. bahasa yang terang nye.. konon nak "cover" la... suke nak bagi hint hint je.. pastu suke nak bagi si lelaki tu berteka teki, lebih kurang macam malu malu tapi mahu jugak la kan..
kan kan kan betoi tak?? tetapi lain caranye lelaki ni.. dorang ni kalo bercakap mmg xde cover2 .. direct je, no corner2, no junction junction.. straight jeee...
kat bawah ni, beberapa ayat yang tak tersembunyi dari lelaki...


 ini antara 10 Koleksi Ayat Maut Seorang Lelaki cakap dan makna tersiratnya…

(1) Ayat maut lelaki : Okeylah wak, kita sembang lain kali yek
Maknanya: memang kami bz pon.takde nk kias ape-ape.


(2)  Ayat maut lelaki Tidak pe, saya tak kisah.
Maknanya: Memang kami tak kesah pon sebenarnye.takde nk perli or sinis-sinis.

(3) Ayat maut lelaki Kita kawan saja lah ekk..saya memang suka kat awak tapi saya suka sebagai kawan je.
Maknanya: Sebab lame sgt bkawan.dah tbiase.so,x leh nk develope feeling more than a friend.takde sbb laen.mase nak dulu,korg yg jual mahal sape suruh kan.sori la ea.

(4) Ayat maut lelaki eh….u call ekk?sori. Tertidur tadi.
Maknanya: Ya,memang kami tdo pon.

(5) Ayat maut lelaki Lain kali je la kita keluar, i bz la sekarang ni…nanti i free i call u, kay?
Maknanya: Kami ada banyak kerja yang tertangguh. Tolong la faham juga jangan fikir -ve sangat. Apa pun yg kami buat, untuk masa depan juga.


(6) Ayat maut lelaki Saya sebenarnya tak la memilih sangat.
Maknanya: Memang kami tidak memilih pun. Kami pilih perempuan yg sedap mata kami memandang je. Tidak semestinya kena lawa.

(7) Ayat maut lelaki :Saya tak kisah penampilan u macamana pun.
Maknanya: Jangan la mekap sangat doe. Penat kami menunggu.

(8) Ayat maut lelaki Lain kali kita keluar lagi ekk? i kena balik cepat la…ada hal..
Maknanya: Memang lepas ni aku nak lagi keluar dengan kau.

(9) Ayat maut lelaki Saya suka perempuan yg macam ni…macam tu..bla…bla. ..bla..
Maknanya: Saya tipu je. Saya tak kesah pon. Lelaki tak detail nk pilih apa-apa pon. Saja nak bagi awak merajuk sebab awak nampak comel masa merajuk. hihihih

(10) Ayat maut lelaki Awak kerja kat mana? as what?
Maknanya: Mintak-mintak la kerja biasa-biasa sahaja. Kalau kerja besar taste pun besar juga, hantaran pun mestilah besar juga. Nak jaga standard lah tu..



(^_^) monolog cermin hati >> lelaki memang x suke nk cover, kadang kadang kite pon confius jgk gan ayat dorang ni, pernah rase tak macam tu?


4 comments:

  1. hehe ye kak, thanks:) tapi mmg betoi jgk kan kan kan... :)

    ReplyDelete
  2. Nisah...n3 nikan kena ramai2 baca & lepas tu calllah mana balak yg nak usha, boleh analyse jawapan dia org...take care

    ReplyDelete
  3. macam-macam org lelaki ni, kelakar pun ada jugak..:)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email