Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, September 25, 2012

bile badan penuh gan angin

pagi pagi je.. masuk je ofiss.. terbukak mata nisah besar-besar dan bulat bulat..
OH TUHAN!! apakah yang berlaku ????
my lovely meja macam tong sampah!!. yes. ayat yang paling manis adalah TONG SAMPAH.
kalau nak gune ayat yang tak berapa nak elok sangat adalah TEMPAT PEMBUANGAN SAMPAH
memang tak sekolah tau!! 

even I know that I la satu2 Dara Pingitan dalam opis tu..
jadi lelaki-lelaki yang bukan idaman ni janganlah nak ambik kesempatan atas kelembutan I ni tau!!
I pon tau jugak rase nak marah, nak geram.. nak ketuk2 kepala orang.. tapi yang selalu rase nak tampar laju-laju je, boleh tak??? boleh tak??

nak bekerja tu biarlah berhemah sket.. kalo pun nak campak keje kat I, tolonglah susun file2 tu elok atas meja, tak payah la nak letak macam susun silang kata..
tunggang langgang... lintang pukang..
kalao badan tak hangin pon ..
kalau ini macam selalu, bukan kata hangin kus kus.. hangin ribut taufan pon bole menyerang ...

enche bos & enche technician.
please. sila buat meja saye seperti meja. bukan TONG SAMPAH.
oleh yang demikian, dengan ini..
saya dengan beraninye menyuarakan cadangan yang bernas, yang mane dah berkali2 sy rase fikirkan patut saye bagitau adalah....

"to whom it may concern.. for the future, please put all urgent files on my tray. Coz i'm not prefer if my table like rubbish. thanks, i seek your cooperation."

BOS & TECHNICIAN:  ...... without words.



  • (^_^) monolog cermin hati >> hah puas hati, lain kali jangan sangka air yang tenang takde boye yeeee



6 comments:

  1. Bagus nisa..kalau tak suka, suarakan saja..

    ReplyDelete
  2. kak zan, betul la kak.. kite makin diam makin menjadi.. bile dah bersuara barulah nak hormat sket..

    ReplyDelete
  3. Nisa, kdg2 kita perlu bersuara dan bertegas untuk kebaikan semua jugak...

    ReplyDelete
  4. Mak Wardah: kan kak kan.. kebaikan yg kite beri kadang-kadang selalu di abaikan.. ambil kesempatan je..

    ReplyDelete
  5. Lepas ni kalau jadi lagi kena buat sign board pulak siap ada gambar betul dan salah tu... hihihi.

    ReplyDelete
  6. kak hilmirda, yes memang patut buat signboard kalo menda ni berlaku lagi, tak perlu gune bahasa mulut lagi. kite gune bahase sarcastic je hehe. idea yg bernas. thanks (^_~)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email