Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, September 23, 2012

Happy Sunday

happy sunday for everybody...
macamana hari weekend korang sume..
best tak? best tak? best takkkkk?????

plan?? 
picnic? shopping? gym? dating?? orrr window shopping aje??
for me, no plan yet.. yang pasti selepas publish kan entry ni..
nisah nak basuh kain, yang dah bekepuk dlm bakul tu..
pastu nak mandikan anak2 yang dah seminggu tak mandi.
opsss seminggu tak mandi.. ye la.. mane ummi nak mandikan sume hari2..
patah pinggang mak ni tau!!!

ni satu hal.. aritu nak mandikan 4 anak je.. tup tup.. kena tambah lagi empat anak...
aiyarrkkkkk!!!! dah la nak mandikan dorang kena bertawaf dalam bilik mandi...
tercangkung cangkung ummi tau nak mandikan anak-anak semua...
alahaiiiiiii ummi jugak yang nak kena settlekan sume...
okeh, pas mandikan anak2.. nak masak plak..
pas masak???? 
ummi nak tido.. tak pon nak ajak enche hubby window shopping..

window shopping je ye, sbb kena simpan duit...
duti nak beli kasut kat zalora & kain ela...
lame betoi tak bershopping kasut & kain ni tau.. 
bulan ni, list shopping telah di siapkan..
cume tinggal hari gaji je...
counting the days.....

jadi kawan2 sume, mana yang plan nak shopping ke, picnic ke..
hati hati ye...
jaga diri tau..
 bubye.. tata titi tutu



(^_^) monolog cermin hati >> berat hati nak melangkah hari esok, esok adalah ISNIN..  nape ade hari ISNIN??? TIDAKKKKKKKKKKKK


2 comments:

  1. KakZan baru balik dari majlis perkahwinan anak perempuan sepupu suami...meriah sungguh..lauk pauknya sedap..menu iringan juga banyakkk..naik tegang perut sebab teringin merasa semuanya..buruk perangai sungguh.

    ReplyDelete
  2. kak zan.. ala bestnye g kenduri, sejak nisah duk langkawi ni sekali je g kenduri.. mengidam lauk pauk org kawen tau.. hehe kak zan, org tua2 kate, kalau malu nnti lapar.. so makan ajeeee yg penting sodap & kenyang... alhamdulillah...

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email