Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, September 24, 2011

hati yang di sakiti

salam sahabat dari cermin nisah idham..

pada hari khamis dan jumaat yang lepas, nisah sangat2 tidak ada mood untuk bekerja, dan masa tu terasa nak brenti keje je terus.. geram dengan sesetengah sikap manusia ni yang bodoh sombong...

geram dengan dua orang individu ni,.. bila die serahkan dokumen2 untuk di selesaikan (yang mana dokumen tu cume sehelai borang je, tu pon nak suh org isikan.. dh mcm tak tau bace n menulis jer..) die siap berpesan "okey ni urgent, saya kena hantar besok juga!!!".. okey nisah pon prepare la sume document2 yg di perlukan, siapkan jugak attachment yg perlu... tp bile dah siap.. nisah call die bgtau dah siap, die boleh jawab "erm biar arr dulu, tu tak penting pun" uhhhh Tuhan sakitnye hati mase tu, kate urgent pastu not important plak.. okey, nisah letak atas tray dulu.. ade lagi satu document, sorang lagi individu B call, tanye pasal dokumen tu, tanya ape statusnye,.. nisah bgtau, status tu dah okey.. cume xdpt feedback dr individu A yg td tu.. pastu individu B terus marah2 in the line bgtau kami xnak follow up arr, xnak take action arrr..... tengok!! bile kite follow up kate tak penting, minta ni minta tu for attachment katenye nanti dulu, sedangkan attachment tu sume penting untuk enclose with that form. bile mintak cheque, kate nak buat ape? of course arr pihak bank yg nak, takkan sy nak cheque buat beli ikan kat pasar kottt... tu pun x reti ke, tak faham ke???? mentang2 arrr die bisnessman, ingat berjaya sangat ke... pastu yg geram tu individu A yg x bagi kerjasama kat kami, kami pulak yg kena hentam gan individu B.. yang geram lagi tu, kalo call Individu A, die x penah nak bagi salam ke, atau ckp gan cara baik, balik2 die cakap "saya sibuk" saya sibuk", call isteri die pon sama...entah ape2.. bile saye call, tak sempat abis cakap terus off line, bole ke macam tu? sikap mcmni mmg kategori kurang ajar.. kurang adab dan biadab...

ni la usahawan melayu, x bole berjaya sket.. bile berjaya sket.. berlagak hingga ke langit.. x pandang dah org kat bawah ni.. bile berduit sket, tukar bini, tukar kete.. pegi bercuti,.. bile xde modal br sibuk nak ke bank sana, ke bank sini.. bile kena tipu tau pulak marah, yang die tipu orang.. biadab gan orang xnak amik kire,... rugi sket, dah merungut satu daerah.. sua muka sana sua muke sini.. bile dah senang.. sombong bukan main lagi....

tak hairan la tak ramai usahawan melayu yang kekal di muka bumi Allah ni, sebab perangai tak pernah menyenangi masyarakat...

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email