Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, September 25, 2011

L.E.M.A.N.G

Salam sahabat cermin hati nisah idham...

ermm mengikut kalendar islam, ini adalah minggu2 terakhir kite di bulan Syawal... dan kemungkinan besar, hari ni adalah hari ahad terakhir untuk mambuat rumah terbuka.....

so ade sape2 yg pergi umah terbuka ari ni??? memandangkan hari ni nisah bekerja, so x dpt la nak g umah terbuka dimana2 pon... :( ...

ape yg nisah nak citekan kepada anda ari ni, adalah.. NISAH TERINGIN NAK MAKAN LEMANG... uhhhh mana nak cari lemang nih??? kalo di Ipoh dulu di hujung2 Syawal ni masih ada lagi org jual lemang, tapi kalau di Langkawi.. dah tak jumpe orang bakar lemang dah, lemang yg tinggal adalah lemang NONA tu, yang rebus2 tu.. opsss lemang nona tu tak sedap.. xde rase lemak lemak.. makan lemang NONA sama mcm makan PULUT KUKUS JER.. so x payah la nak beli, TAK SEDAP TAU!!!!

bile saat2 macam ni, teringat LEMANG BAKAR yang mana kalo di makan bersama rendang ayam ke rendang daging ke, kuah kacang ker.. adoiiii sedapnye!! terliur nisah nih.. nyum nyum.. nak nak dapat makan yang kawasan lemak lemang tu (orang2 tua panggil Muntah Lemang) perhhhhh sedap tu!!

 ni bukan lemang yg nisah dapat, tapi images lemang ni nisah copy paste, tak dapat makan.. dapat tengok pon jadilaaaaaaa..............

tapi walau sesedap mana pon lemang tu, nisah masih x dapat nak makan, sebab kat Langkawi dah xde Lemang...

to all my sahabat2 blogspot, bole tak anda pos lemang kat nisah ni???

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email