Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Wednesday, October 26, 2011

my new employer

salam sahabat cerminhati nisah idham..

Happy Deepavali, ape yg anda buat ari2 cuti cam ni.. kalo nk g vacation agak2 cukup tak cuti sehari je..
erm kalon nisah mmg takkan cukup la.. paling sket pon nak 3 hari, bole???

okeh, semalam hari kedua nisah keje kat MBF Cards (M'sia) Berhad, so far alhamdulillah sume agak lancar. masih dalam sesi pembelajaran. tu kate boss. Boss kate u learn slow2 i pon tak nak u rush2 nnti kelam kabut... okeh boss tenkiu ye.. sangat suke so nisah pon dah sign Letter Of Offer, berpuas dgn ape yg ditawarkan

* Basic Salary RM1xxx.00
* EPF / SOCSO deduction
* Annual leave 14days (will revised based on years)
* Medical leave 14day (will revised based on years)
* have replacement leave if Public Holiday on Saturday, can take as leave. oo bertambah panjang vacation taun dpn :) 
* Annual Increment / Bonus depends on Appraisal n recommended by branch boss 
* xxxxxxxxxxxxxxxx

so samada benar atau tidak, terpulang kepada rezeki dari Allah. insyaAllah..
bersyukur kepadaMu Ya Allah..

kat situ agak sunyi, sebab tade kawan nk sembang atau intai, cume ade 3 orang je keje situ, boss kate ofis kat langkawi kecik, maklumlah langkawi ni bukanlah besa sangat :). yg ade kat situ cume nisah, mr. boss. and services boy (erm betui ke pon nama jawatan tu, ntah x brape pasti) nisah tak pena ag berkenalan gan budak tu, since nisah masuk die dah start on leave. so mgkn esok br kenal die. wait n see.

perasaan? ohhhhhhhhhhh sangat gumbira n xcited.
harap sangat ni akan berkekalan. penat tau nk cari keje yg kite puas hati. kadang2 kite perlu memilih untuk masa depan dan diri kite.
pendapat anda?
terpulang...

yNG pasti kite takkan puas ati pon cume kite mempunyai ruang utk memilih. so lets try kan.. 

semoga perjalanan kali ini akan sentiasa di bawah naungan Rahmat dari Ya Rabbi..
amin...


 okeh meja nisah.. 

 dari sudut pintu masuk, ade meja utk service boy tu


okeh, kat tempat nisah sume complete. ade scan. photostat. printer. fax. phone line Digi. phone fixed line. sume2 ade.. tak yah jalan. sambil duk pon bole watt.. semakin bosar montot den ni haaa ngeeee

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email