Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, October 14, 2011

okeh.. terasa selamat


salam sahabat cerminhati nisahIdham..

hohohoho nasib baek td nisah sempat tutup api.. kalo tak konfem terbako umah nisah ari ni..

citenye mcm ni.....
nisah plan nak buat karamel puding for lunch ni, memandangkan nk sejukkan karamel ni take time.. so nisah pon dah buat arr td.. dah siap bancuh, dah siapkan letak adunan dalm loyang.. nisah pon kukus arr karamel tu.. tapi tetibe perut bebuny krukk krukkkk opssss baru pasan nisah tak mkn pagi ag.. erm tp dah tau nak mkn.. woti ade, bihun ade, mee basah ade, spagethi ade, nugget ade, ayam goreng ade tp skang masalahnye taktau nak mkn yg mana..

setelah fikir panjang2, so nisah pon  decide nak goreng  nugget je, cpt sket siap kan... nisah pon amik pan, letak minyak pasang api then sementara tunggu minyak panas  nisah pon duk arr depan lappy smbil melihat status2 sahabat kat fb, dalam syok2 bace, syok post status tetibe terbau somthing yg hangit atau smell yg somthing wrong.. time tu biarkan ag, sebb fikir oo owang sebelah kot.. tp bau tu makin dekat n kuat pulak..masa tu pulak nisah pon teringat nk pandang ke dapur.. sejurus nisah pandang je ke dapur..

oooooooohhhhhhhhhhhhh tiiiiiiiiiiidddaaaakkkkkkkkkkkkkkk my kuali already kuar asap sangat banyak.. erm berkepul2 asap kat dapur.. berlari seolah tak cukup tanah nisah ke dapur.. tu kalo lambat ag tu mau jugak kuar api dr kuali tu huhu tak mau lagi hadapi pengalaman cam ari tu.. sangat menakutkan..

so nisah.. jangan careless ag ye... tolong.

2 comments:

  1. nasib baik dik oiiii.. bahaya tau.. ;) hati2 nanti ye.. ;)

    ReplyDelete
  2. ye la kak.. ni kali ke dua dah jd.. ari tu siap api kuar dr kuali.. uiiii ngeri arrr :(

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email