Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, September 12, 2013

Berakhirnya Episod Minggu Ini

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
اَهْلاً وَسَهْلاً
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

episod cite ape? ofcos lah Cinta Jannah.
watak Jannah , sedikit sebanyak . banyak Pn. Wifey belajar.
Tabah. Sabar. Berdoa. Yakin. Tidak Berputus asa. yang penting Beliau sangat "Menjaga Mulut" even Tengku Mummy bagi cheque kosong suh tinggalkan Izaryl, Jannah tetap beri alasan yg baik2.

Seperti yang kite tahu, orang-orang yang bersabar, yang tak putus mengingati Allah, akan sentiasa di redhai Allah. walaupun endingnya kita dah boleh agak (mestilah akhirnya Tengku Puan tu terima Jannah sebagai menantu, & Izaryl with Jannah akan hidup bahagia kan) - Namun, Pn. wifey aggap ia sebagai reward untuk Jannah. Yes rewards atas semua kecekalan dia melalui hidup berbulan-bulan untuk meneruskan title sebagai Isteri. Dan, walaupun rata-rata ending cerita dalam tV tu semuanya sweet-sweet belaka (mc cerita yg lain2 jgklah) . Namun, Pn. Wifey, ambil hal-hal positive untuk di praktikkan dalam kehidupan nyata kita. Orang yang baik akan sentiasa di balas baik. 


Sabda Rasulullah SAW : "Tangan yang sentiasa memberi bunga, maka tangan itulah yang sentiasa berbau harum"

dan. dulu-dulu-dulu-dulu kan. Penah cari-cari nama bakal baby girl (#feelingbuntingpelaminlahkan) - nak letak " Raudhah Zahra" (Taman Bunga)
tapikan, skang rasenye nak tukarlah - "Raudhah Jannah" (Taman Syurga) 

okay. #itusekadarimpianyangbelumterlaksana. doakan untuk kami ye sahabat (^_~)




"Jazakallahu Khaira"
جَزَاكَ اللهُ خَيْر


6 comments:

  1. alamak akak tak tengok, adoi lah..best ye nisah citer ni ?

    ReplyDelete
  2. Salam K.Nisah sweet like jannah.. *comel cma pnye* hehe..

    cma suka tgk citer ni sbb watak hero tu kacak* hahaha*
    ermm.. amek yg baik2.. yg buruk2 mintak dijauhkan..

    insyaAllah..selalulah ucapkan kata2 positif saya akan mengandung..
    setiap kata2 yg keluar dari mulut kitakan 1 doa..
    i'm pray for you sis.. :)

    ReplyDelete
  3. deqla suka tgk cinta jannah tu jugak..mmg ada pengajaran cerita.. ;)

    ReplyDelete
  4. insyaallah satu hari nanti....
    sweet kan cerita cinta jannah tu....saya pon suke..:)

    ReplyDelete
  5. due2 best kak,,raudhah jannah/zahra tu,,heheh mudah2an kn

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email