Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, April 15, 2011

masihkah kau ingat???

Masihkah kau ingat, Pada waktu itu sekuntum bunga mekar, Kuselit ke rambutmu
Masihkah kau ingat, Ia menjadi mimpi dan menjadi rindu
Masihkah kau ingat, *Masihkah kau ingat
kita berlari-lari di kaki langit mencari pelangi, lalu hujan turun kita basah bersama
Masihkah kau ingat, Masihkah kau ingat, Masihkah kau ingat
sekuntum bunga itu, Ditapak tangan ini, Ia menjadi layu, Lalu kugengam ia menjadi debu
Masihkah kau ingat, Masihkah kau ingat
Salam sume, petang tadi dalam nisah otw ke giant tambun, perak.. sedang nisah drive nisah on radio sinar.fm, tetibe keluar arr lagu Masih Kau Ingat dari Kopratasa, nisah pun join la nyanyi lagu ni.. layan jugak ye hehehehe.. bukan ape bile nisah dengar lagu ni teringat pulak time kanak-kanak dulu, mase tu nisah baru berumur 6 tahun, setiap pagi sebelum nisah ke tadika kemas, stesen radio perak mesti ke udara lagu ni... mase tu nisah x faham pon makna lirik lagu ni, cume suke dgr rentak die je.. tp bile dah dewasa mcm ni, baru nisah faham sume nye.. tapi ia xde kene mengena pun gan nisah.. (^_^)
cume bile dengar lagu ni, terimbas plak mase kecik2 dulu... rindu la time tu!!!! 



Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email