Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, April 12, 2011

si kereta merah..

Salam sume... i'm back.. 

pada 06/04/2011 pada pukul 11.00pm nisah kuar jalan2 ke Lumut. time tu xcited nk drive.. otw balik dari lumut nisah teringat duit yg my hubby bank in kan, alang2 dah kuar tu nisah fikir singgah kejap arr ke bank withdrawn duit tu. Pas nisah amik duit tu, nisah pun balik arr.. b4 sampai umah, nisah stop coz ade traffic light, dalam beberapa saat pas nisah berenti dtg la plak sebuah kete merah di sebelah.. erm  nisah pandang ke depan balik.. ntah mcmana nisah terasa seolah2 si driver kereta merah tu memandang nisah.. dengan gaya perasannya nisah pon pandang arr balik.. tetibe je si driver buka mulut "lampu!! lampu!!" "lampu!! lampu!!" siap gan isyarat jari ag... hahahha gupenye, baru nisah tau nisah tak on lampu kete dari bank ke traffic tu. nasib baik si kete merah tu bgtau, kalo tak sampai ke umah le jawapnye nisah x on lampu.. hehheheh terima kasih si kereta merah.. 

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email