Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, January 28, 2012

hari sabtu (happy weekend day)

hari ini hari sabtu 28hb Januari, 2012.. huhu besday my dear sis Salina Sasliza
(happy besday sis 30th)
of course she will celebrate besday wif people his loved
then let her with them.. (^_^)
May Allah give them a full of happiness & peace..

so, pada nisah yang tak celebrate or any anniversary ni,
kena la duk umah ye.. menunggu my meoww balik 4 lunch
yang mana my meoww kuar dr pukul 7.30am sehingga sekarang tak balik2 ni.
atoiiii nasib anak sorang, kalo 5-6 ekor, pengsan ummi ni tau
kome gemookkk ummi jugak yg menjadi kurus sbb susah hati tau... 
memandangkan my hubby tengah lena, jadi sebagai surirumah separuh masa ni
di hari2 cuti ni la kena siapkan ape yg tak siapkan..
1. basuh pakaian
2. cuci bathroom
3. mop umah
4. wajib buat ni >>> memasak utk lunch, makan petang & makan malam
5. melepak depan tV
6. mengadap en Lappy
7. melayan FB or Miz Blogspot

ateee tu je koje yang ade, layan je le ye....
kome-kome sume ape plannye?

huhu nisah mmg dh plan nk masak 4 lunch, tapi entahlah.. menu dah ade, tapi bergerak nk g beli bahan tu yg tak gerak2 ag ni haishhhh malas la pulak..
kang tak masak kang, lapo la plak ye.. maklumla my hubby ni, asal bukak mata je MAKAN, asal bukak mata je MAKAN, nasib baik den ni ha rajin ke dapur (ceh perasan le pulak ye)
ye le, idak rajin ke? org malam2 tido, nisah tung tang tung tang kat dapur memasak tgh2 malam, ate mane le badan idak naik kan?
hahhahahahha

walopun dlm kemalasan ni jugak, ade plan la nak buat kek coklat kukus..
my hubby dh mintak 3x kek coklat tu, memandangkan die suke sangat makan kek coklat
makanya, nisah pon kenala buat kek coklat, ptg ni atau ptg esk, tu tak pasti lagi, 
yang penting bahan-bahannya dah ade...

Gambar ini sekadar Hiasan Semata-mata
huhuhuhu hasilnya? tunggu je la ye...

2 comments:

  1. TQ sis 4 the lovely wishes & doa!! Dik, tarikh tu silap.. Bkn February dear!! Hik3!!!! Neway, nk sikit kek cokelat tu!!!!! ;p Happy weekend dear!!

    ReplyDelete
  2. opsss terlepas pandang pulak kak, ok2 kena tukar tarikh ni. hikhikhik uhh tersorlah kemaluan den ni ha hahaha

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email