Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, January 7, 2012

perubahan

kembali dengan wajah baru..
hehehhe 

manusia sentiasa mahukan perubahan..
tak semestinye dengan blog semata-mata
tetapi mahu berubah dalam semua segi dan aspek..
perubahan sebagai wanita, isteri, ibu, anak, pekerja dan pelbagai lagi perubahan la..
setiap kali bukak mata, mesti fikir..
macamana laa nak berubah
berubah itu, berubah ini..
dan byk plk yang di fikir, nak nak tntang orang lain..
setiap kali kite nak berubah
mesti nak fikir pasal orang lain,
org suke ke, org tak suke ke, org ngumpat ke, org mengata ke..
sume2 tu kite nak pikir n nak amik kira..

sebagai wanita ni, byk betoi kena pikir..

walaupon wanita ini byk kena berpikir, tapi wanita tetap istimewa
kerana wanita seorang insan yg cepat melakukan perubahan..
dari seorang wanita, ia beralih menjadi isteri, dari menjadi isteri ia bertukar menjadi ibu, dalam menjadi ibu beralih menjadi SUPERMAK!!
hebat kan perubahan wanita..???

wanita ni terlalu sibuk 
macam2 hal die kena buat.. macam2 perubahan die kena fikir..

siapapun wanita tersebut, 
wanita itu tetap di kategorikan insan paling sibuk di dunia ni..
(^_^)

saye seorang wanita.

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email