Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, January 27, 2012

tak sanggup kehilangan dia

Ya Allah, smlm bile balik dr keje, tgk2 meooww takde kat umah..
nisah tunggu meooww dari pukul 6.30ptg sampai la pukul 8.30pm
meeooww tak balik2 ..
hati ni resah bagai nk luruh jantung ..
hati seotang ummi sgt risau tau, pas tgk cite Gemersik Kalbu
nisah keluar, kononya nk siram pokok
padahal tu alasan je,
sebenarnya nk panggil meeooww
nak jenguk kepala
mane tawu kot2, bole nmpk meoow tapi hampa..
Meooww xde,
sedeynye..
nisah masuk umah, my hubby tanye "ade ke meeoow?"
me jawab, "meooww xde"
hubby ckp, "xpe nnti die lapar die balik la"
then me jawab, "kalo ade org bg die mamam macamana?"
hubby jawab "kalo org bg, meooww mamam je la"

huh, geram gan jawapan tu, mcm sakit ati je :(

but dalam kul 8.30pm me keluar balik, baru je sampai ke pintu pagar
meeoow jalan dgn lenggang lenggoknye balik umah..
lega hati nisah, die balik then dia mkn.. duk kejap
die kuar balik ..

entah kenapa smlm meeooww asik keluar je umah, pastu balik lambat
then pg td me bgn kul 5am, me terus turun bwh cari meeoow, tp die takde..
me susah hati, me naik bilik, then kul 6.30am me turun lagi, cari meeoow tp die takde jugak..

sungguh me tak mampu nk terima hakikat meoow lari dari umah,
me naik atas, me ckp kat my hubby "meoow takde kat umah"
(sambil nisah nangis2.. hikhik sgt tak chumel)
me solat subuh, tapi bile me dlm rakaat pertama
tiba2 meooww masuk bilik kami & meeooww melintas depan me,
huh lega..
meoow menyendeng kat my hubby & me..
sambil mengiauuu, me tahu dia lapar..

tapi dalam sujud terakhir me & doa me
me minta pada Allah supaya tidak ambil meoow dari me & hubby
sungguh kami sayangkan die walopun dia tinggal dengan kami baru menjangkau 27hari..

me bagi die mkn, me tgk dia makan penuh dgn selera, agaknya die lapar sgt..
tapi me kecewa, lepas mkn meoow terus keluar.. me tgk je die keluar
hati me sedey kembali...

tapi tiba2 masa me bersiap2 nk g opis, dlm pukul 7.50am
me dgr bunyi mainan, dr atas me panggil hubby
"abang, meeoow dh balik ke? abg main gan meeooww ke?"
my hubby jawap "ye die dh balik, ye abg tgh main dgn die"
me, tarik nafas lega..

meoowww please jgn tinggalkan ummi ye sayang....

2 comments:

  1. Meow g dating kot dik?! Hik3!!!
    Alololo meowwwwww jgn buat ummi risau ye syg.. ;)
    Happy weekend dear & TC!! ;)

    ReplyDelete
  2. akak, my hubby & my mom ckp, mgkn meooww pegi mengawan sblm terbit bulan penuh.. hahha notty la die.. dear sis, Happy Weekend Day too, luv u so much mmuahh

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email