Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, January 29, 2012

NO...


frens, status ni nisah print screen dari 1 of my frens ....
last komen in the bottom tu adalah ayat yang lebih kurang bunyinya macamni la
"xpe nanti kat "sana" dia tahu la balasannya"

dan orang yang post ni, adalah seorang wanita, tidak bertudung, yang mewarnakan rambut perang (tp x tau la pewarna rambut tu halal ke tak kan)

sebenarnya, untuk hidup jangan kita cepat menghukum seseorang
meletakkan hukum setiap pembalasan seseorang,
kite pun manusia biasa, tak layak nak menghakimi
samada die berdosa dengan meminum minuman haram atau tidak
biar Allah yang menentukan, sbg Muslim, kite la yg patut menyedarkan mereka ni
termasuklah wanita tersebut, die seorang wanita.
pastinye dia tahu hukum sorang wanita memakai tudung (x menutup aurat)
bukankah kita sedia maklum, hukumnye?
bukankah tempat mereka yg berdosa adalah di dalam neraka?
jadi, apalah beza antara dosa pakcik2 tu yang meminum carlsberg dengan wanita yang tidak menutup aurat tersebut?

sungguh, ajal itu datang tidak mengira usia,
usah melihat kesilapan mereka.. tapi lihatlah & perbaikilah kesilapan sendiri..

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email