Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, January 28, 2012

my lunch on 28hb. Jan, 2012

hehehe Blue Guy Smile (S) masak tengahari sudah selesai, 
hari yang indah, percutian yang pendek
maka masak pon kena la simple , senaang yang ponteng sodapppp
oleh yang demikian, menu yang dirancang sejak pagi2 lagi adalah
KARI IKAN TERMENUNG
untuk pengetahuan semua, Kari Ikan ini adalah menu pertama yang nisah belajar memasak
1st resepi yang mak nisah ajar, adalah Kari Ikan Termenung
bahan-bahan masakan kari ikan termenung
ingat lagi, masa tu umur nisah dah berusia 11 tahun,
masa untuk bermain perlu di kurangkan, kerana mak bagitawu
"anak Dara kena tawu masak, nanti kawen senang"bangga diri
itu pesan mak, berkali-kali mak cakap, selagi ikan tu tak masak, selagi tak tawu masak
itu lah ayat yang selalu mak ulang, huhu meleleh taik telinga
tapi itulah MAK, kerana MAK nak yang terbaik utk anak-anaknya... 
kari ikan in making

tapi ayat tu la nisah bawak sampai ke hari, sekurang-kurangnya bile lapar je
dah tawu ape nak masak, nak makan.. x perlu susah payah nk kuar cari makanan
cuma perlu standby je bahan-bahan kat umah, teringat . bangun . terus masak . siap . dan makan. Ngakak (S) dan yang paling suke nya bila encik suami minta masak itu masak ini, dgn pantas nisah bangun & terus buat .. huh Alhamdulillah, tak sia-sia ugutan mak dulu
mak penah cakap "kamu cik, kalau tak bangun dan tutup tV tu, tengahari ni kamu makan tV"
erkkk tercekik tekak nisah time tu, uishh dahsat, "camne aku nk makan tV ni?" Takut (S)
tapi tu la ayat psiko mak untuk nisah belajar masak
Mak lah my Master Chef yang terbaekkkkk hebat


******************************************************************************
>>> kek coklat kukus, sedang atas dapur, ngeh ngeh ngeh 
menjadi jugak my chocolate cake petang ni 

******************************************************************************

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email