Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, January 8, 2012

our new baby in da home

her name is neeooowwwwww
tadaaaaaaaaaaaaaaaa
nak kenalkan our new baby
my baby neoowwwwwwww...
beliau hadir dalam my famili on 1st January, 2012..
setelah seminggu beliau menjadi sebahagian famili kami
hari ini kami declared beliau sebagai ahli famili kami
oleh itu.. my hubby kena la tambah nafkah beliau 
kerana me n neowwww 
sudah menjadi tanggungjawab my hubby.. 
hehehhehehe
hubby, may Allah berikan rezeki yg melimpah kepada kite utk 
pelihara our new baby..
mata neeoowwwwww pejam bile flash from camera..
ceritanya bermula pada 24hb. 12. 2011 yang lepas
mase tu me bercuti,
kucing ni dtg umah, duk kat pintu..
me bg die makan, tp die taknak mkn..
pastu me bukak pintu, suh die masuk..
die pon masuk, but duk kat pintu je..
kebetulan kat pintu tu ada kain yg me letak.
die duk atas kain tu je..
pastu dlm 10 minit, die bgn then terus pegi dr umah kami..
hampir seminggu me tak nmpk kucing ni lagi..
but tetibe on 1/1/2012 die muncul lagi dpn pintu
kali ni die mengiauuuuu.. lapar
kebetulan kat umah ade ayam goreng n nasi putih
me pon bg la die mkn..
die makan dgn selera, mgkin die terlalu lapar..
die duk umah kami sampai ptg..
die tido, bgn, makan, tido.. smpai la kul 8 mlm..
kami berdua nak ke pasar malam at padang matsirat..
then me cakap kat miowwww tu,
"neowwww kami nak pegi pasar malam, kamu duk umah ye.. nanti balik kami beli ayam goreng ye.."
so di sebabkan mase kuar umah tu, die tak kuar...
jadi kami pon kunci grill je, yg sliding door kami buka sket utk senang neoowww nak kuar masuk..

bile kami balik, neoww masih ada di rumah..
neowwww suke sgt tido atas paper, even me dh siapkan tmpt tido  yg berlapi kain..
neoowww nk jugak tido atas paper n buku2 tu jugak.. selesa agaknye.... (^_^)

sehingga hari ini, neowww telah menjadi penghuni tetap rumah kami..
semoga neowwww terus menjadi sebahagian kebahagian kami suami isteri (^_^)

neowwwwww, thanks to make us happy n happiness .......

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email