Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, January 29, 2012

my cake chocolate moist

entry ini perlu di masukkan semalam
tetapi sengaja nak masukkan hari ni..
frens, pada entry smlm nisah ade bgtawu yang my chocolate cake in making
 Alhamdulillah, lepas masak cake tu, nisah sejukkan sekejap, sebb nak letak topping
chocolate melt , chocolate melt tu nisah beli yang dlm  botol tu je
senang . mudah . harga pon tak le mahal sgt kan..
bahan-bahan untuk buat kek,
untuk kek nisah kali ni, nisah tak masukkan telurr, sengaja tak masukkan telur ..
nak tengok apa jadi kek kalo tak masukkan telur,
erkk memang tak jadi pape pon,
biasa je, kek nisah jugak tak menggunakan mentega or marjerin
nisah gune minyak sayuran je (hehe lebih sihat)

even tak masukkan mentega or marjerin or telur
kek tu memang tetap moist, bile makan tetap soft & ermm nyummy, 
sukar nak bgtawu betapa lembutnye..
heheh terasa le jugak mcm mkn kek chocolate kek secret recipe
walopun tak serupa hampir sama pon bole la..
maklumlahhh, kat Langkawi kan xde SR uhuk uhuk uhuk..
ready untuk di kukus 
okeh, dah masuk dlm kuali.. tunggu masak ye 
inilah hasilnya 

errr blur plak, ini adalah sepotong kek
sedia untuk di makan
kek chocolate nisah,
pada sesiapa nak mencuba kek ni, sila jemput ke rumah ye..
dalam masa sekarang ni masih tinggal 3 potong..
sila datang sebelum my hubby bgn tido
sebab bile die dah bgn, yang tinggal cume pinggan kosong sahaja

hehehehe sekian, terima kasih.

1 comment:

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email