Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, February 4, 2012

Jerawat

erm.. dalam sebulan bape kali jerawat korang tumbuh kat muka?
nisah bukanlah seorang yang sangat takut pada
ketumbuhan jerawat
JERAWAt is normal la..
so nisah bukannya kisah pun jerawat ni tumbuh ke atau tak tumbuh
sebab jerawat nisah hanya tumbuh seketul sebulan sahaja 
hehheee

so tu yg tak risau sgt tuh kan, tp kalo mmg ade penyakit jerawat sepanjang masa
yang tu mungkn la ada perasaan takut,
dah la tak lawa, jerawat plak bertompok2 mesti la risau kan?
walaupun jerawat nisah tumbuh hanya sebulan sekali
tetapi sekali ia dh tumbuh
besarnya jerawat, punye la besar..
sekilometer dah bole nampak
yang tu melemaskan 
sebab time tu la my hubby akan tanye pada nisah "apa jerawat besar mcm tu" 
bertanya sambil dahi & muka nye berkerut2
tanda tak berkenan ada jerawat di muka ni
erkk nak wat mcmana kan?
nasib baik ni bukan jerawat kekal, kalo kekal confirm hari2 kena 
sediakan jawapan utk soalan tuh. tak suke!!!
tapi jerawat bulan sgt besar,
dan saat ini jerawat nisah sudah pecah sebelum tempoh matang
mencurah2 darah keluar..
yang ni memang lemas.

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email