Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, February 22, 2013

Arabic Font

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

buat anda yang terchenta.... (insert muke kesian kat sini!!)
alahai.. Nisah ni tengah cari Font Arabic.. punyela googling, tak jumpe lah...
bukan ape, nak install dalam PC, 

tapi sampai sekarang tidak bertemu lagi Font tersebut..

adalah jumpe beberapa font seperti 



: afarat_ibn_blady

: killigraphy

&

: ds_arabic



tapi ni semua bukan yang Nisah mahukan...

Nisah nak yang seperti Font >> Bismillah tu..

ada siapa-siapa tahu kat mana nak google??





(^_~) Monolog Cermin Hati >>>>
mood masih di bawah 0-0 positif & negatif . selagi urusan Dimo tidak selesai.

esok, ummi nak bawak Dimo for check Up - (dah nampak perubahan mata Dimo, dah kering...) 

makan pun dah banyak. Nak berkawan. tapi tu lah. adik-beradik malah ibu Dimo takmo dekat dgn Dimo. kesian juga tengok Dimo di buat tidak reti oleh Ibu & kembarnya. memula dulu ummi menangis jgk bile dorang buat Dimo mcm tu, tapi kena fikir juga, dorang kan haiwan je, manalah ada akal untuk berfikir kan. mungkin Dimo dah berbau lain. tu yang ibu die buat tak tahu je. 

yang Dimo pulak, asyik mengekor je dorang. tanpa jemu. walaupun setiap itu jugalah Ibu Dimo mcm marah Dimo. Dimo tetap nak mengekor. itulah Dimo. dah macam menagih kasih pulak. 

sungguhpun begitu. memula dulu, ummi risau sebab Dimo takmo makan. satu hari ummi lepaskan Dimo, haaa baru die nak makan. rupenye die tak nak berkurung. jadi, bila ummi ada di rumah ummi lepaskan Dimo dari bilik. bila ummi nak tidur @ pegi kerja . ummi masukkan Dimo dalam bilik. bukan sengaja nak kurung. tapi ummi takut kalau-kalau ummi lepaskan mcm tu je, risau Dimo kena cakar. Selagi Dimo tak Operation. selagi tulah ummi akan monitor Dimo.

setiap kali Dimo dtg cium ummi, duduk atas riba ummi...setiap kali itulah ummi akan usap dagu & kepala dia.. sambil2 tu ummi cakap2 kat Dimo. bila nak tidur, ummi jumpe Dimo. Ummi minta maaf dengan Dimo. mana lah itu adalah kali terakhir ummi jumpe Dimo. Ajal Maut, bukan hak kita tentukan. (ummi berasa bersalah kerana Dimo jadi macam tu, entah. sesekali ummi rasa ummi yang salah kerana tidak bertindak dari awal lagi.) 

ye.. Abi cakap, "ini dah takdir utuk Dimo, ujian buat kita. pasti semuanya ada hikmah. Dimo masih aktif, sihat . bersyukurlah, walaupun Dimo hidup tanpa sebelah penglihatan namun Dimo tetap aktif seperti dahulu. Takdir Allah sentiasa baik untuk kita.." >> Alhamdulillah Ya Allah, Engkau hadiahkan Dimo kepada kami. Hadiahkan mereka-mereka yang lain. mengajar kami tentang makna sebenar kasih & sayang.


4 comments:

  1. salam kak nisahhhh :)

    huhuh...akak, maaf, cma x tahu nk Google tang mana.kurang faham sebenarnya.. alahai... semoga akak jumpa ye font yg akak cari2 tu...

    psl dimo plk..
    hmmm.. cma x mmpu nk kata apa2..hrpnya semoga dimo kuat mcm ummi dia jgk!..dimo...mkn manyak2 tau... biar berat bdn naik dan sihat walepatliat... barulah semakin kuat..

    sabar ye kak nisah.. allah knows the best...and he knows that u already do the best for dimo..

    love love love you :)

    ReplyDelete
  2. salam nisah....u nak cari ayat apa. cuba tulis je dulu ayat tu dlm rumi & google. kros xpandai sgt tapi dulu cari ayat Assalamualaikum dlm huruf jawi ada ;)

    ReplyDelete
  3. Salam nisah..harap nisah tabah ya sayang...kak intan doakan yg terbaik buat dimo..ameen..

    ReplyDelete
  4. hehe...xthu juga nk google kat mana tuk dapat font arabic tu

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email