Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, February 1, 2013

NAk TanYa ANda Semua..

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

hurm... Nisah sedih le pagi ni..
>> Nisah dah calarkan kereta orang pagi tadi. gara-gara nak reverse. then sensor tak bunyi. sedar dah bergesel kat tepi bumper kete orang, nasib bergesel je. tak kemek pun. 

ada yang kata cat !! huhuhu terkeluar rase jantung masa tu
pastu ada yg kate polish. okey yang lega sikit.

tapi kan, Nisah tak tahulah harga polish berapa ?
Nisah bagitau empunya keta tu, hantar polish. nanti bil claim kat Nisah balik.

tapi opismate Nisah ckp, kalau org tu tipu mcmana? ye lah.. die polish satu kete dia pastu Nisah kena tanggung pulak. padahal calar sikit je, kalau nak polish pun sikit je.

err Nisah terdiam. tak tahu nak jawab ape. Nisah positifkan minda Nisah.
"takkan lah orang tu nak tipu kita kan... lagipun kami sesama orang Islam...."

tetapi opismate tu berulang-ulang cakap mcm tu, tergugat jugak ayat positif Nisah tu.
opismate cadangkan, Nisah sendiri yang bawak kete tu gi polish atau ikut org tu skali.

Nisah confius. tak tahu nak buat ape ?

jadikan.. kalau anda-anda semua kan. berada kat tempat Nisah ni. apa yang anda harus buat. tolong beri cadangan.

Dan anda tau tak, anggaran harga untuk polish pada kesan calar lebih kurang 10 - 15CM??
sekurang-kurangnya takdelah nisah di tipu..
tolong semua.......



(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> haishhhhhhh hubby dah tau.. adeh lahhhhhh. sedey. mood pun dah ke laut ni.. bkn ke laut sebab kena bayar polish tu, mood ke laut sebab risau ditipu nanti...... Risau jugak. kalau bole taknaklah salah sangka kan... 

6 comments:

  1. Nisah.. bagi akak baik nisah ikut org tu.. kes kena tipu mcm ni banyak berlaku..depa pandai2 up kan harga.. klu tak mintak saudara mara lelaki teman kan nisah..lelaki lebih tau benda2 mcm ni... jgn risau sgt dear:)
    settle cara elok k..

    ReplyDelete
  2. @aTieYusof Family
    kak Atie.. ye ke kak. lebih baik Nisah ikut ye.. ok, nnti Nisah jumpe balik org tu, diskus.. thanks kak.. :)

    ReplyDelete
  3. owh, baiknya hati nisah..thun lps, keta akak penah kena calar dgn ofismate lama, kes sama mcm ni..dia reverse keta & terkena keta akak..then esoknya baru dia mintak maaf tapi x cakap blh claim klu akak polish or what ever..so sampai skrg akak x buat apa2 pun sbb suami akak kata x pyh buat dulu..:-)

    ReplyDelete
  4. sy kak kalo bab bab keta nih sy tny suami...dulu penah kereta bmw calarkan kereta sy...org melayu jugak...die byr rm 200 je tapi kereta sy tuh teruk gak calar...tp terima ajelah dh die bg rm200

    ReplyDelete
  5. salam kak nisah...
    adess... dugaan...
    sabar..sabar..

    cma xnk jadi akak..cma nk jadi org yg empunya kete tu..
    klu cma la kan... cma nk akak ikut skali g kedai polish dan suh akak bayar terus kat kedai tu..pastu soh akak belanja minum es blendend 1 sbb akak comei! hehehe...

    kak nisah..
    manusia ni..rambut same kaler..tp bila dah putih (beruban) x mengaku... (erkk... ha3) :D

    solution cma: ajak hubby, pakcik,abg or kenalan yg lbh pakar dlm bab ni ikut sekali.bwk owner ngan kete2 die tu g polish.klu bgesel x dalam/teruk,polish should be ok.

    hmm...psl rege cma x sure la..

    jgn gundah gulana ye.. insyaAllah..semua masalah ada penyelesaiannye..

    mimauuuuuuuuuu >.<

    ReplyDelete
  6. haha..komen terlebeh pjg lagi..
    done klik CIMB octopus :)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email