Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, February 5, 2013

Busy.. Busy..

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)
haishhhh bizi memanjang..
eh takdelah. bukanlah busy sangat. tapi memang tak sempat nak BW, cerita ada. tapi kena hold dulu. simpan buat beku.. esok-lusa bila free baru nyahbeku kan..

ni semua disebabkan nak bercuti. sebelum cuti kena siapkan semua report. lepas itu bolehlah bersenang lenang. oleh yang demikian, rushing like a bit crazy nak siapkan semua. 

bertambah pulak. bila terkenangkan si anak-anak bulus. 
Doti dah sihat sikit, mata pun dah nampak bulatnya.

sekarang yang ummi risaukan adalah si Dimo, mata kirinya menunjukkan seolah-olah tiada perubahan. sama aje. cume dia dah bole bukak mata je. (Vet kata, kalao mata Hitam dia tak kelihatan juga, mungkin dia bu**. itu buat ummi sedih. dan hal itu jugak buat ummi xde mood nak BW atau taip entry mcm selalu. ummi tak kisah nak jaga dia, tapi ummi kesiankan dia. macamanalah die perlu lalui kehidupan dia setelah hilang penglihatan? sedangkan selama ini dia boleh melihat. Ummi serahkan kepada Allah, hanya Allah yang mampu memberikan keajaiban kepada Dimo. Ummi, hanya mampu berusaha untuk memberi rawatan & berdoa sahaja.

Esok, ummi nak ke Clinic. Buat Checkup kat budak berdua tu. Since ummi pun nak balik kampung. Abi kate, suruh ummi cakap kat Vet tu, untuk masukkan Dimo dalam Ward. terjaga sikit makan minum / ubat-ubatnya. kalau bagi pada asrama, takkan dorang nak teliti jagakan... Harap-harap Vet terima Dimo masuk ward. 


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> Nisah mohon maaf pada semua. yang tinggalkan jejak, yang tinggalkan komen, yang memfollow sini. Nisah notice semua tu, cuma Nisah xde mood plus banyak kerja. so tak dapat lagi balas kunjungan. InsyaAllah, bila semua dah reda, pelan-pelan Nisah ke rumah anda ye. adik-adik yang follow akak, InsyaAllah, nanti akak follow balik ye. Terima kasih jeguk ke Teratak Usang akak. Pada yang follow sebelum-sebelum ini, Nisah tak follow sebab Nisah xdapat Link Blog anda. Jadi, tinggallah link anda ye. Pelan-pelan nisah berjalan nanti. Terima kasih. will miss u all.. (^_~) . Do'a me agar semuanya baik-baik sahaja specially for my bulus kids..

25 comments:

  1. Ala kesiannya kat dimo... kucing pun boleh masuk wad jugak, ek?

    ReplyDelete
  2. acik zu juga doakan dimo boleh melihat kembali..heheh acik konon...

    ReplyDelete
  3. salam... baru berkesempatan jenguk ke belog sis nisah.
    salam perkenalan yer,
    hope dimo cepat sihat yer. :-)

    ReplyDelete
  4. alahai siannya di bulus.. Insya Allah.. Allah akan bagi yang terbaik untuk dia

    ReplyDelete
  5. wish them get well soonest. kesian...

    ReplyDelete
  6. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Assalam Nisah..
    patut sunyi.hehe.. takpe faham jg..kadang2 busy dgn keja takde masa nk BW kan?..adat lah tu..akak pun kdg2 mcm tu..:)

    ReplyDelete
  8. ooo, baru tau, kucing pun boleh masuk wad...

    harap mereka cepat sembuh...saya tumpang simpati...

    ReplyDelete
  9. salam kak nisah...
    xpe settle kan mna yg penting tu dulu..
    happy to hear that!semoga doti semakin sihat2 ye..
    dimo nmpk gaya kene pantau lg la kesihatan matanya... huhuh..
    sabar ye kak nisah...

    ReplyDelete
  10. Samalah skang lambat skit nak balas kunjungan..x pe jnji x lupa dan saling mmahami kn..chewahhh..alahai penyayangnya cik nisah neh...

    ReplyDelete
  11. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete

  12. Salam nisah cayang..hope nisah sihat2 selalu..kesiannya kt tucing Nisah..si Dimo..hope dimo2 cepat2 sihat ye cayang…Nisah lak jgn lupa nisah kena jaga diri nisah juga..jgn sampai kesihatan nisah terabai lak

    ReplyDelete
  13. Takpe Nisah kami faham... Tq sebab sudi singgah blog akak..

    ReplyDelete
  14. Salam..datang jenguk teratak awak..sibuk lg ye...

    ReplyDelete
  15. semoga dimo cepat sembuh..:-)

    takpe akak,semua orang ada sibuk masing2..

    saya pon bukan full blogger..cuma part time je..:-)

    ReplyDelete
  16. moga anak bulus cepat sembuh

    ReplyDelete
  17. salam...smoga semuanya kembali spt sediakala. take care dear!

    ReplyDelete
  18. ada Nisah, nasib kita serupa...

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum...mane gi tuan rumah ni...

    ReplyDelete
  20. Salam kak nisah sayammmm..
    Cma dtg bwk cekodok bilis ngan kopi o kaw ni..
    Nk ajak mkn & gossip sesame kite..
    Akak x ade kt umah ke..?
    Huhuh.. mish you... :(

    ReplyDelete
  21. Assalam Nisah..
    mcm dah lama plak senyap..
    harap semuanya OK ye..:)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email