Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Saturday, February 2, 2013

Happy Sabturday Everybody

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

Selamat Hari Sabtu..
hujung minggu anda ke mana ??

kami duk umah jer..
InsyaAllah, minggu depan kami nak balik kampung.. bercuti selama 10 hari.. 
jadi kena kemas2 umah dari minggu ni..
berkira-kira nak antar budak budak ni ke asrama..
huhu tapi kos tinggi..

seekor RM8.00 x Hari = ...
RM8.00 x 9 = RM72.00
RM72.00 x 10 = RM720.00... huhuhu mahal kan.. harga ni boleh dapat 2 bulan belanja untuk dorang punye keperluan....

 tapi Abi kate, xde pilihan.. hantar jugak. tak tahu nak mintak siapa tolong jagakan..
lagipun anak ramai., sapa yang sanggup kan..
ada yang bagi cadangan, letak je kat luar. pandai-pandailah dorang cari makan. dorang kan kucing je. 
hurm hati ummi ni yang tak sanggup..
kesian dorang berpanas hujan di luar..
tak pernah ummi tinggalkan dorang kat luar, ummi pegi kerja pun dorang duk dalam umah.. takkan nak biarkan selama 10 hari ?? aduhhh macam tak sampai hati pula.

nampak gayanya, hantar juga lah dorang ke asrama. asalkan dorang selesa. mana tahu kalau-kalau dapat diskaun. sekor rm5.00 ke kan... kalau dah rezeki mesti tak kemana kan...

 >> ini adalah GOKU <<

>> ini ialah Dimo <<

ini Bibo.. Pic Bibo ada byk tapi semua blur.. susah nak snap pic Bibo...

>> Ini Doti (kembar seiras si Goku) 

Goku & Doti. Tido Bersama, main bersama.. "poo Poo" pun bersama... 

macamana ummi nak kenal yang mana satu Goku & Doti ?
haaa ummi tengok muke dorang..
kalau Goku matanya bulat & mukanya bersih
Doti pulak, comot-comot sikit. tu gara-gara xnak di bersihkan..
baru je letak atas riba, dah menjerit2 nak lari.. cane nak cuci muka??

Buah Hati Ummi, 
ni si Doti & Meoww dah habis makan.. 
dorang tengah "poo poo" hehehe 


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> kalaulah semuanya dah besar nanti..haishhhhhhh.....

9 comments:

  1. bertuah kucing ni dapat penjaga yg perihatin kebajikannya..:)
    tak macam segelintir ibu bapa yang membiarkan anak merayau2 tanpa pengawasan dan makanan..:(

    ReplyDelete
  2. banyaknya kucing...kucing ni pengubat kesunyiann..

    ReplyDelete
  3. ramainya...dah jadi kesayangan dan rasa tanggungjawab msti xsmpai ati nak biar tanpa perhatian...moga dipermudahkan urusan tuannya..insyaAllah..:)

    ReplyDelete
  4. banyaknya kucing..comel-comel kucing tu..
    tak sampai hati nak tinggalkan haiwan kesyanagna kan Nisah..sy pun ada bela ikan..

    ReplyDelete
  5. nisah..geramnya kak intan tgk kcg2 ni..rasa nak gomol2 pon ada..best nya depa ada ummi yg baik..:)

    ReplyDelete
  6. salam kak nisah gebusss :)
    oo..cma sepet ye..!hehe..sepet yg comels kan kan kan :p

    10 hari nk tinggalkan dorang..?? lamanye.. huhuh..nk tak nk kene anta org jagakan..
    sian bulus2 dan akak jugak..
    huhuh..
    penyanyang nye kak nisah ni...
    hmmm..
    moga dpt best solution ye..klu cma berjiran, blh aje cma tlg jagakan.. :)

    ReplyDelete
  7. tertinggal..says tu cma dah join tahun lepas..tp x aktif.. hihi..
    done cimb octopus :)

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email