Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, February 17, 2013

RinduKu Padamu...

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

dah lama nisah menyepi..
bukan tidak sudi. bukan pula menyepi diri..
bukan mahu meninggalkan teratak ini..

Terima kasih pada kawan-kawan yang masih jenguk ke teratak nisah..

thanks CMa shayanggg kerana bawakan akak cekodok bilis & kopi kaw awak tu.. .. walaupun tak sempat akak jamah, akak percaya pasti sedap rasanya... 

hampir 10 hari nisah tak berjalan-jalan di laman rumah anda,... bukan kata menyinggah meninggalkan sejejak dua, malah lalu depan laman pun tidak..

Nisah mohon kemaafan. maafkan Nisah ye.. kerana tidak balas kunjungan anda semua...

terima kasih juga pada yang bertanya
kemana hilangnya Puan Wifey ni...
terharu Nisah kerana BLog picisan ini menerima kunjungan dari rakan-rakan yang sangat prihatin..

untuk makluman anda semua,
Nisah bercuti di kampung...
Kami suami isteri Pulang ke MAnjung & Ipoh Perak..
berada di samping keluarga tercinta adalah momen saat berharga

maklumlah kami hidup merantau
pulang pun jarang-jarang je..
sesekali pulang ke kampung
perlulah mengisi masa-masa yang ada ini untuk keluarga tersAyang.. percutian pendek kami membuatkan nisah tegar meninggalkan laman teratak nisah sendiri ini termasuklah laman-laman anda...

sekembalinya Nisah di bumi Langkawi ni..
keadaan kesihatan Nisah tidak mengizinkan..
sudah mula selsema.. batuk-batuk..
badan pun terasa panas.. Alhamdulillah, tanda-tanda demam..
InsyaAllah, dengan kesihatan begini.. maka kuranglah & terhapuslah dosa-dosa kecil Nisah ini..

banyak Nisah terhutang dengan anda.
Nisah mohon maaf ye..
InsyaAllah nisah jejaki anda perlahan-lahan

"hutang emas boleh ku bayar
hutang budi ku bawa mati"



(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> JAga diri semua.. semoga anda berada di bawah Rahmat Allah....

8 comments:

  1. samalah macam kak zu.Demam jgk.alhamdulillah terhapus dosa dosa kecil kita..

    selamat kembali ke dunia maya...

    ReplyDelete
  2. Welcome back Nisah...
    lama sepi..tu yg mencari..hehe:)

    ReplyDelete
  3. tekpe kak pelan2 kayuh hehe.. slamat blogging smula ya

    ReplyDelete
  4. salam kak nisah sayam...
    rindu akak ketat2 tauu.. *sob*sob*

    ingtkan akak majuk ngan cma.. huhuh.. :p
    semoga akak cepat kembali sihat spt sedia kala..
    take care tau akak..

    ReplyDelete
  5. org perak openya ;D
    ingt mmg org langkawi.. ;)

    ciksu pon baru blk bercuti ;D

    meh cepat tgk sini.. ada sesuatu

    http://masyaamiraaimie.blogspot.com/2013/02/keputusan-baru.html

    ReplyDelete
  6. selamat kembali, moga sehat2 selalu..

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email