Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Friday, February 1, 2013

Bersantai With Anak-Anak Ummi - Part 1


Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)


Selamat Petang JUmaat....
segar bugar kan rasenya.. sebab esok cuti. tapi sayang..
esok & Lusa Abi ada Job.. kena pergi Tanjung Rhu,,
tinggallah Ummi dan anak-anak bulus di rumah.
tak pe lah nak.. kite bersebelas je lah main guleng-guleng aje ye...

Video kat atas ni, adalah video baby-baby baru ummi..
main kat dalam bilik store, merangkap bilik makan dorang, bilik litter box dorang.. 

hari tu ummi pernah publishkan gambar dorang.. tapi masa tu kecik lagi...
yang ni dah besar sikit.. usia mereka pun dah 51 hari bersamaan dengan 8 minggu..
mereka dah bijak sikit, dah tau "poo poo" & "pee pee" kat tempat yang sepatutnya.. dah tak perlu ummi monitor dah.. dah pandai main, dah pandai cari makan sendiri..
dah pandai geget-geget.. yang tak pandai lagi adalah main kat laman umah. memang ummi tak dedahkan lagi dorang keluar umah. kecik lagi.. tunggulah dah 3 bulan ke baru bole keluar... dulu mereka lahir.. ada 7 ekor kembar.. tapi meninggal selang seminggu, selang 3 minggu , selang 5 minggu... tak tahulah ape punca mereka meninggal.. 
tinggallah mereka berempat si kecik, campur yang si Ola tu, campur yang si abang-abang besar tu 4 ekor.. campur dengan meoww ..semuanya ada 10 anak.. wahh meriah umah ummi.. 

Tomo, Mimau, Meme, Tami kini dah berusia 10 bulan
Ola dah berusia 5 bulan 2 minggu...
masing2 ada ragam masing-masing. si mimau dah sibuk nak keluar umah.. dah cukup masa kot cari girlfren.. setiap petang ummi lepaskan die keluar.. nak dekat maghrib kang die baliklah... sesekali je ummi cari dorang...


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> ummi upload video ni hari rabu.. nak upload ni.. punye lah lama...dari pukul 1.30pm sampai lah 5.11pm . baru selesai.. padahal 5 minit je videonya...... 

7 comments:

  1. hye, salam jumaat mubarakah..ros singgah sini..:)

    ReplyDelete
  2. salam kak nisah comellls :)
    oh bulus bulus sekalin...
    buat cma rasa gerammmmm sekali..
    mau geget aja telinga tu...grrrrr

    grrrrr
    grrrrr

    saje wat cma geram kan kan kan....

    cari gf utk mimau tu.... hihih.. :)
    adess..lamanya upload?line tenet slow agaknye?
    mimauuuuu....

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email