Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, February 19, 2013

My Blog Under BlogWalking

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

haaaaaaaa tajuk telah menerangkan sedikit pergerakan Nisah selepas ini
sehingga itu. Tidak ada apa-apa pun Entry dari Teratak Chenta ini sehingga proses Blogwalking selesai atau tamat.

Jika adapun, itu mungkin hanya kopi paste je.

sahabat..
Nisah nak menyinggah rumah kalian..
sudilah terima kunjungan tak seberapa ni ye..

tak sempat nisah beli ole2 dari perak..
oleh itu nisah datang rumah anda hanya tinggalkan tapak kaki je lah ye...
hehehhehe




(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> semalam ummi ambil Dimo dari Clinic, terkejut ummi tgk mata Dimo.  Apa yang pasti, ummi nak cepat2 Dimo besar, supaya boleh buat Pembedahan. setiap doa ummi. ummi hanya mohon agar Allah berikan ummi kekuatan untuk lalui semua ini. Semoga Allah lindungi Dimo, semoga Allah kurangkan sakit & derita Dimo, ummi mohon agar Dimo berada di bawah lindungan & rahmat Allah serta  Para Malaikat.. Ummi berserah & tawakkal kepada Allah. Ummi telah berjanji, apapun yang berlaku pada Dimo, ummi akan sedaya upaya buat sesuatu, ummi takkan sia-siakan Dimo. Walau apapun terjadi. Walau apepun..... Ummi  & Abi sanggup tanggung semua kos, selagi ada jalan untuk perubatan Dimo.. 
Dimo, bersabarlah.. bertahanlah.. kuatlah demi kehidupan kamu di masa akan datang...


[image-10.gif]
"Dengan nama Allah aku bertawakkal kepadaNya dan tiada daya serta upaya kecuali dengan keizinan Allah".


10 comments:

  1. salam kak nisah sayammm..
    ho yeah! welkam back! xpe..pelan2 kayuh..
    sila lah mai... :)

    kenapa ngan mata dimo kak?? ape yg dah berlaku? mcm ada perkhabaran yg x best je..?? :(

    apepun doakan yg terbaik buat dimo.. sabar byk2.. :(

    ReplyDelete
  2. jngan lupa kerumah buruk kak zu yer nisah..hehe

    ReplyDelete
  3. Ummi blk Ipoh ke?
    Awat x kabo Aqil?!!
    Sobsssssssssss!!
    Nak jumpa..
    Sobsssssssssss!!
    Sampai hati ummi tau.. ;(
    Sobssssssssss!!

    ReplyDelete
  4. hi salam perkenalan,

    jom ke blog saya juga......

    ReplyDelete
  5. patut la lama x nmpak nisah comel n..hehe

    ReplyDelete
  6. selamat kembali Nisah..rindu Nisah menyepi lama

    ReplyDelete
  7. Akak pun skang tengah gigih menapak ke blog kengkawan..tak abih2 lagi ni.. Banyak sgt hutang bw..

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email