Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, June 11, 2013

Dari Alor Staq ke Baling

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...




tu dia.. kami dah mai dah.. mai rapat sat. dah habaq kat hangpa semua.
pestime cik pi tengok menara alor staq. wahh tinggi. terdongak ternganga cik tengok ehhh..

ada hajat nak masuk dalam, 
tapi dah sampai time malam
tengok aje lah dari bawah

pun bolehlah.....

hangpa kalau p, bagitau naaa
kot kot lah boleh tumpang sama..


Ni pesanan ikhlas. jangan hangpa buat-buat tak paham naaaaa

La ni, jom kita pi Baling pulak.. nunnnn kat Air Panas Ulu Legong.
cik tak mandi. ramai orang duk mandi walau dah pukul 3pagi.
cik tengok orang lain mandi ja, tak mampu nak mandi bila duk tengok ramai orang.
cik duk kat tepi tebing tu ja.
tengok kawan2 mandi sambil layan FB ja..

memang gelap gelita.
tu la air panas... luas jugak
2. ada jugak orang duk berkhemah. macam berkampung ja

(^_~) Monolog Cermin Hati >>>> selepas subuh, kami terus ke Penang. singgah di R&R untuk mandi..
kami sampai Penang dalam jam 10.00 pagi.
kami singgah ke QueensBay. pestime jgk cik sampai.

keterujaan. hehheheh





8 comments:

  1. lama dh x g ulu legong.. rindunya kg hallman...

    ReplyDelete
  2. tu dia.. menara aloq staq kepala hang aku putaq tu ya.. hikhik.. x penah ke sana..

    ReplyDelete
  3. Jgn ingat kL aje ada menara ye. Alor Star pun ada juga.
    Kakak tak pernah sampai pun Nisah..


    ReplyDelete
  4. bila akk dtg alor setr..lorr xgtau pon..hehee

    ReplyDelete
  5. Akak walaupun org Pelis taak pernah sampai lagi pi menara tu...

    Salam ukhwah sis.

    ReplyDelete
  6. Paling menarik perhatian adalah pesanan tu...terbaik la..kalau tak fhm lg, buta huruf la kot..
    P/s: adik ipaq akak org Ewa, restoran kat pantai tengah tu restoran mangga on da way nak ke Awana.. Akak suka tom yam ngan sotong goreng tepung kat situ..sedap

    ReplyDelete
  7. Salam K.Nisah gebu gebu..
    hihih..

    hamboi cek... jalan sakan tak ajak kami na.
    kami pun pestime kot tgk menara aloq staq tu..
    tgk dlm gambaq ja pun..

    aaa..kolam air panaih.. kalo dpt mandi pagi2 buta..
    mmg asyik... hihih...

    quensbay pun kami tak pernah jejak.. pakat tunggu entri cek ja la..

    *har har har...teruk betui tatabahasa..jgn marah a...*

    ReplyDelete
  8. pernah gak naik menara alor staq tuu...masa mula2 open dulu..hihi..lama dh tak g alor staq... hai sakan depa dok berjalan malam2...tak kelam ker

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email