Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Thursday, June 13, 2013

mFAce - Nisah telah mendaftar.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
>> Alhamdulillah .. kita berjumpa lagi !! (^_~) . 
semoga apa yang dilalui ketika ini, lebih baik dari semalam.... InsyaAllah ...

 
.mface adalah Rangkaian Nework yang baru, Fungsinya sama seperti FaceBook and Twitter jugak. sejauh mana kemampuan mFace ini dan kecanggihan ia, tidak dapat Nisah ceritakan, Nisah pun baru sahaja meneroka laman sosial ini. Bagi yang baru tahu tentang ini, Pengasas laman sosial ini adalah AC Mizal (Dato' AC Mizal) bekas anggota 4U2C .


pada sesiapa yang ingin berdaftar, klik di Link yang nisah sediakan, siapa yang sudah. tinggalkan ID anda, nanti Nisah cari and ADD and atau anda juga bole ADD Nisah as ID NIsah Idham (hehehe nama yang sangat sinonim dengan diri ini) 



Jom kite sama-sama meriahkan mFACE .




9 comments:

  1. ooo ade laman sosial yg lg baru yea? tetbe xtau pun..hihi
    yg ade skrg pun xterbukak..adoiii
    mcm2 pulak yg wujud kan kak :)

    ReplyDelete
  2. ooo.. baru tahu..bolih lah try nanti...nti bunda blh add nisah ekk?

    ReplyDelete
  3. laman sosial baru kan?.. bangga jugak kan sbb anak Malaysia menjadi pengasasnya.. mana tahu boleh lawan FB :)

    ReplyDelete
  4. Wah.. hebat juga AC Mizal ini ye.

    ReplyDelete
  5. Salam K.Nisah Tomey Tomey..
    ade social network terbaru ye..
    tak menahu plak cma..
    cayalah dato AC!

    ade mase nnti cma join tau :)

    ReplyDelete
  6. wah , menarik kan .. dia lebih kurang sama dgn FB ;)
    hurmm nanti nak cuba ;)

    ReplyDelete
  7. ehh ada yg lain lagi..? wahh mcm2 sekrg ni.. x terkejar nk on9 smua..haha

    ReplyDelete
  8. mcm2 kn.dh msk mlysia ye.hari tu dato ac launch kt indon

    ReplyDelete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email