Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, April 10, 2012

bila aku jatuh chenta~~



Bila aku jatuh cinta, kan ku sebut namamu..

wahh!!! bile jatuh cinta, dunia ini bagai ana yang empunya..
ke hulur ke hilir tersenyum sendiri, perkara yang pahit akan menjadi manis
ketawa mengiringi setiap tingkah laku..
itulah hebatnya cinta~~
cinta yang buat kita akan sentiasa tersenyum sendirian tanpa sedar
setiap bicara yang terdengar dari orang yang kita cintai akan kedengaran indah

dan itulah perihal kawan sepejabat nisah ni..
masuk2 je ofis semalam, sengihnya berpanjangan.. dah  gupe kerang busuk pon adoo..
duduk tidak kena, berdiri tidak kena, berjalan tidak kena..
buat keje lagi lah tak kena..

nisah pulak naik pelik dibuatnya, apehal pulak si mamat sekor ni?
senyum . sengih, terkena nombor ekor ke hape ni?

dalam duk sengih sengih tu , die pon bukak cerita, gupenye die dah jatuh cinta.
"huh romeo gupe die pon tahu erti cinta jugak ye ?? "

patutlah, weekend yang lepas, die berpeluang berjumpa dengan CHENTA HATINYA ..
sempat tengok wayang cite titanic 3D lagi
wahhh romantic jugak buaya sekor ni,
sempat bermidnite bersama si dara

telah mencipta kenangan bersama~~

sanggup pulak berhabis duit, sanggup juga merenangi lautan luas, 
nasib baik ada feri, kalau takde feri? sampan pon okeylah jugak kan..
asalkan dapat bertemu mata dengan si dara yang telah lama di dambakan..
benarlah kata oarang tua-tua, CINTA ITU BUTA, namun kawan, mata kamu tu tak buta, jadi tolong belajar untuk hargai cinta dan menjaga cinta dengan sebaiknya


hasilnya?
si teruna sibuk menanyakan wang yang perlu di sediakan untuk sesi pertunangan
hehehe pandangan pertama telah membuka hati untuk si teruna 
meneruskan perhubungan dengan sebuah pertunangan
ini memang- menang & benar benar jatuh cinta ni..
DAHSYAT jugak penangan CHENTA si Dara ya???

semoga urusan kalian untuk meruskan hubungan ini di restui oleh kedua orang tua dan mendapat redha Allah, membina cinta sebenarnya sangat mudah, tetapi untuk menjaga cinta itu yang akan membuatkan kita sering di uji dan teruji, kuatkan iman..
CINTA itu suci, jangan nodai dengan nafsu yang membara..

bila jatuh cinta~~ jangan buat-buat tak banyak keje ye..
cinta, cinta jugak, keje kena kasi habis ye kawan. ESOK dah cuti!!


(^_^) monolog cermin hati >> "Rasulullah SAW Bersabda: Cintailah sesuatu itu dengan sederhama, kerana boleh jadi satu masa nanti dia akan menjadi sesuatu yang kamu benci dan bencilah sesuatu yang tidak kamu ketahuidengan sederhana sahaja, kerana boleh jadi suatu saat nanti dia akan menjadi sesuatu yang kamu cintai ~~ Hadis Riwayat Bukhari, Abu Daud, Tirmizi dan Ibnu Majah dari Abu Hurairah 
Sesungguhnya Allah SWT pada hari kiamat berfirman: Dimanakah orang yang cinta mencintai kerana keagunganKu? Pada hari ini Aku akan menaungi dengan menungguKu di hari yang tiada naungan melainkan naunganKu ~~ Hadis Riwayat Muslim





Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email