Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, April 24, 2012

sarcastic~~

orang kate, sesekali orang yang mulut puaka ni harus berjumpa dengan mulut puaka jugak, supaya dia sedar bahawa die berpuaka selama ni..
ape nak buat, bekerja & duk sebumbung gan orang-orang yg macam ni, bile bercakap.. hanya yang keluar bahasa-bahasa sarcastic, kite yang mendengar ni memang sakit hati la kan.. sebab kite ni tak bodoh sangatkan.. kalau nak bercakap tu, cakap la terang-terang, tidak perlu nak memerli ni..
memang lah bahasa perli lagi mudah orang faham
"sape yang tak faham bile lepas kena perli??" semua org akan faham..
tapi kalau buat diri nisah ni, lebih baik lah kamu maki2 ke, tengking2 ke, daripada kamu memerli.. sebab bile memerli ni hati saye sangatlah sakit..
sakitnye rasa macam nak bagi penendang je kat mulut kamu tu..
serius, kite memang boleh ketawa bile kamu perli, tapi sebenarnya dalam hati tercipta sebuah perasaan iaitu "BENCI", of course lah kite tidak berhak untuk membenci orang.. tapi saye manusia yang kadang2 memang sensitif.. tak suke nak dengar ayat perli, berterus terang kan lebih baik??

jelas dan nyata, hati & telinga pon tak sakit sangat kan..


(^_^) monolog cermin hati >> bile bercakap, kamu jer rase betoi.. macam kamu je lah yang pandai. kalau kamu ni pandai sangat, nape jadi KULI je??

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

No comments:

Post a Comment

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email