Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Monday, April 30, 2012

1hb. Mei, 2014

Alhamdulillah hari Public Holiday for Labour Day kembali lagi tahun ini, terasa diri di hargai bila ada hari2 seperti ini di adakan, sekurang-kurangnya adalah hari yang menghargai perkerja seperti kita (^_^)

sebenarnya, kami Suami isteri telah merancang untuk Island Hoping besok, utk mengisi hari cuti kami, tapi memandangkan cuaca di Langkawi buat masa ini sangat membimbangkan dengan kehadiran Hujan & Kilat.. itu membuatkan kami membatalkan sahaja niat kami..

ada juga plan lain yang kami rancangkan, namun masih berkira-kira samada rancangan ini harus di jayakan atau hanya sekadar perancangan..

namun dalam pemikiran nisah telah merancang untuk menyediakan Makanan Tengahari dengan Menu Ketam Masak Cili, berkelip-kelip mata nisah melihat resepi2 kat internet.. huhu berpinor jugak ler bijik mata awak ni weyyy, segala macam resepi terkeluor..

harap2 esok ada semangat untuk masak Ketam ni..
ni sume gara-gara my dear sis Salina Sasliza

3 weeks ago kot. my sis ni masakla ketam masak cili and siap tagged nisah lagi kat FB tau!!!
haishhhh geram pulak tengok menunya.. terliur dan berselera..
jadi nisah pon nak merancang untuk buat menu yang sama jugak
erkk mungkin jugak dari resepi yang lain kan....
original homemade Nisah Idham...

heheh jadi ke tak?
tunggu je la entry kan datang ye... (^_^)

(^_^) monolog cermin hati >>"sekali suami minum air yang di sediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari berpuasa setahun"

 "Tidak akan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya"

 "seseorang wanita apabila ia mengerjakan sembahyang yang di fardhukan ke atasnya, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya maka berhaklah ia masuk Syurga dari mana-mana pintu ia suka"

4 comments:

  1. good luck..semoga berjaya masak esok..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. iizza: daj berjaya.. tunggu tau entry masuk, tentang ketam masak cili ... (^_^)

      Delete
  2. akhirnya dapat gak komen kt blog ni..dh banyak kali iza nk tinggalkan komen ashik x berjaya jer..urmm...salam kenal yer..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. lar byk kali ke?.. mungkin nisah perlu tukar setting komen kot.. thanks ye.. salam kenal (^_^)

      Delete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email