Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Sunday, March 24, 2013

Henpon TU masuk ke Laut Ajelah !!!!! - Part One

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

tetiba, terimbas kisah dahulu kala.. 
tatkala , sang hati mula mencambahkan bunganya.
uhuk uhuk.. Bunga Rose ye shayang, bukan bunga tahi ayam tau.
(maksudnya, tengah memula nak bercinta lah)


Nisah memanglah suka nak buat call kat boifren ni. saje nak test kredit. ada ke tidak kan. agak-agak dah lame bercakap tu, pastu tetiba call cut off, pastu try try try call x dapat-dapat. tu maknanya KREDIT DAH HABES LA KAN. 
(tak geti geti nak gi TOP UP ke?) 

dah tu.

kedai top up dengan umah mak . punyelah jauh. dulu ahkak xde motor. ada beskal je. usaha malam-malam gi mengayuh ke kedai, beli top up. 
CINTA lah punye pasal kan.


pastu, saat bahagia lah kan. 

masa saat tak berapa nak bahagia tu.
bukan kata nak tunggu kredit tu habis.
kadang-kadang tak habis pun. saje nak cut off. 
siap seranah dlm hati.
"hambik kau, kau cakaplah sorang-sorang"

pastu siap OFF henpon. konon. padahal oFF pun  3 minit je (itupun dh rase lama)

bila on tu. harap sgt lah ada sms masuk. konon nak suh pujuk ahkak lah tu.
tapi hampeh. si boifren buat tak tahu.
saket hati . OFF lagi. Terus tido.

esok. on henpon. say "Gud Morning, Dah Bangun ke?
pastu, hatiku masih panas ni . lalu ku pun gagah menaip. "kalau reply ni tandanya dah bangun lah" 




(^_~) Monolog Cermin Hati >>>>
cerita panjang. nisah cerita step by step ye...


22 comments:

  1. Mengimbau kenangan tuuuu... Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah kakcik, teringat zaman muda-muda dulu hehhee

      Delete
  2. hihihi u mmg dari dulu comel2 gini yer.. sweet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe I bukan kate comel, comot pun ye jugak.
      tu yang linitang pukang sikit tu hehehehe

      Delete
  3. marah marah sayang ler tu..merajuk dan minta dipujuk..ada org bercinta

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAk Zu, harapnye memang lah begitu.
      tapi kiciwa, sampai skang dia tak pujuk2.

      Delete
  4. assalamualaikum ... dah mmg adat org bercinta mcm tu ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam..
      haishh itu lah adat kan.
      kalau tak merajuk, takde rencah pulak hehhe

      Delete
  5. manjer2 masa bercinta...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe manjelah konon.
      tapi si dia tu buat tak reti .
      hilang manja2. yg tinggal cume nak jadi harimau aje... miahahha

      Delete
  6. last2 kawen jugak akhirnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..
      semoga jodoh kami berpanjangan ye kak....

      Delete
  7. hihihii..kesian...lalalala...sekarang buat gtu lg tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang dah kurang.
      kadang-kadang ade jugak lah... hehhe

      Delete
  8. Hehehe..ingat kenangan zaman dulu2 ke sis?..best kan bila dikenang zaman bercinta.. Akak dulu abg yg rajin call..akak jarang call, maklum masa tu student..semua nak jimat..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah kak..
      sesekali teringat zaman muda-muda dulu.
      sweet jugak kan. walaupun kekadang malu sendiri hehhe

      Delete
  9. hehehe, masih marah pun reply lagi.. sweet sweet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. reply, tak mau kalah.
      tu yg reply jugak tu heheh
      sweet sweet sour kata org hehe

      Delete
  10. Mengimbau sweet sour masa bercintan la ni..hi hi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah la kak, tetiba teringat nak buat entri tentang saat remaja dula hehhehe

      Delete
  11. salam kak nisah bambammmm.. hihih.. :)

    alololo..
    teringat jgk mase time cintan cintun ngan en alan dulu..
    hahaha..kita sama la... konon nk merajuk..off henpon..tp x sampai bp minit on balik..
    tp haram msg pujuk2 nk masuk..hehehe..

    jgn x tau..sampai sekarang lagi merajuk2 mcm ni cma masih buat... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ye ke ? wah lagi dahsat Cma dr akak.
      skang akak tak off henpon dah.
      akak cume tak pick up je. bior ringing je.
      hehehhe

      Delete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email