Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, March 26, 2013

Musim LIMA 2013

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)



Musim LIMA kembali lagi .. kali ni kali kedua ahkak berada di bumi Langkawi.
menyambut LIMA 2013, 
LIMA akan diadakan setiap dua tahun sekali.

1st time tiba kat Langkawi, teruja sangat nak tengok LIMA.
jenuh duk memujuk-mujuk nak pegi tengok LIMA.
sanggup redah panas terik . LIMA punya pasal.
bila balik umah, muka suami isteri pakat-pakat ketat & tegang. 
sebab PANAS . nak sangat tengok LIMA kan. 
dah panas sangat . beli ABC . RM5.00 satu mangkuk. Mahal kot. padahal dalam tu cume ada ais kepal . gula merah + sirap + jelly hijau . tu je. dahaga punye pasal. beli jugak .
sape suruh pergi tak bawak air .

Tahun ni, LIMA lagi . kali ini, tak payah pujuk-pujuk hubby pegi LIMA
dah dia memang ditugaskan stanby kat situ.
apa ke hal nya die buat kat situ ??
Boat Maritim ambil bahagian, so bahagian Technical BYO Marine kena standby, mana lah tau kot tiba-tiba enjin terbakor ke . rosak kat tengah laut ke ? jadi Technical BYO Marine Sdn Bhd kena ler repair2 ape yang patut. bangga bebenor enche hubby coz di tugaskan kat sana. seronok ler tu dapat MENCUCI MATA . 

Me ? wifey, pasti akak ku ikut jugak. panas pun panas ler, alang-alang dah gelap kan. apa nak takutkan dengan kegelapan. 
tapi ahkak idaklah pegi time kerja ni, akak pegi hari sabtu nanti. time cuti.

akak ni makan gaji jer, mana bole suke suki nak ambik cuti semata-mata nak spy enche Hubby. marah dek orang nanti . 

di sarankan, orang yang kat luar tu, kalau nak datang Langkawi, jangan datang time LIMA ye. duit saku korang cepat habis. semua barang naik harga berlipat ganda. 
tak caya . try lah....

>> Nak tahu tentang LIMA. Click gambar kat atas. 


(^_~) Monolog Cermin Hati >>>>
ooooo LIMA... kamu datang lagi.
dapat ler nengok jet pejuang melintas atas kepala. 

14 comments:

  1. pernha gak tgk..tpi kt TV, tapi lau musim LIMA ni.. mmg bengit telinga kan..tapi syok tgk jet2 berlegar2 di udara... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. bile show tu tak bingit sgt..
      time time dorang buat rehearsal tu lg sakit telinga.
      dari pagi sampai petang. org yg ade anak kecik ni yg susah.
      kejap2 terkejut. mak pak pun ikut terkejut jgk heehehe

      Delete
  2. mmg kalau g langkawi time ni,..xbest..dah barang mahal..sesak lak..mana2 nk g kena bersesak..rimas kan..nak g gak awal thn..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, time cuti sekolah agak sesak + meriah jugk.
      tp time LIMA ni lagi MERIAH dgn org termasuklah harga barang...

      Delete
  3. Ramai yg bagi tau bukan setakat time ada LIMA, time cuti sekolah pun harga barang naik berbanding hari biasa.
    Ahhhh...hajat itu masih belum kesampaian!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ye pun KZ, di sarankan dtg lah time bukan cuti sekolah.
      save budget sket..
      Nisah masih menanti kehadiran akak (^_~)

      Delete
  4. bestlah nak g lima yer... sy xpnh pun g..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best tu memang lah best Ina,
      tapo panas lah.
      panas tu terik pulak.
      silap2 mood pun boleh spoil jugak

      Delete
  5. Kak M ni baru balik dr tengok LIMA la ni...kalau pesan tadi bleh la akak tlg spy hubby Nisah kat Awana tu..muahahaha..mmg ramai Navy tadi...kami bawak ayaq siap2 dah tau mmg Mahai pun barang makanan kt airport tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke kak..
      panas kan kak. mesti ramai orang.
      nak nak cuti sekolah ni..

      nisah tak dpt le pergi sekarang, kena tunggu hari sabtu. tapi dah last day kan..

      Delete
  6. LIMA LIMA sepuloh. hehehe best nyer dapat join, tak pernah tengok live LIMA ni lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr yang, tak payah tgk pun tak pe lah.
      terbakor kulit. hilang nanti setiap kegebuan JJ duk melanguk tgk kapal atas kepala hehehe

      Delete
  7. salam kak nisah shomellll :)

    cma catch up LIMA ni kat tb je..
    tak mampu nk terbang ke langkawi tgk live.. huhuhuh..
    tp rasa meremang bulu ketiak, eh bulu tengkuk bila tgk jet2 tu buat show kat langit..
    ntah..seram semacam..

    hahaha..cma pernah pegi skali ke jom heboh bukit jalil..time panas2 rentung, muka pun dah rentung, duit pun rentung *mahal* balik umah muka masing2 pun ketat!..dah pernah rasa rentung2 ni..

    untung la... hubby akak dpt tgk free..dekat2.. jelessss jelessss.. tapfer.. wakilkan k.nisah je tlg spyyy... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya xde pape yg best pun kat LIMA tu.
      cume dpt tgk muke pilot yg jambu2 sket.
      pastu tgk jet2 buat aerobatik.
      pastuu tgk pameran.
      yang ada anak. teruja la .
      yg xde anak ni. boring jgk.

      yang paling tak best "duit akan rentung" miahahhaa

      Delete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email