Welcome!

Daripada Mu’awiyah RA berkata: Rasulullah SAW bersabda : “Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan.”

وَإِنْ تَعُدُّوْا نِعْمَةَ اللهِ لاَ تُحْصُوْهَا
Wa in ta’udduu nikmatallah la tuhsuuhaa
"Dan sekiranya kamu menghitung nikmat Allah, nescaya kamu tidak akan dapat mengiranya (kerana terlalu banyak)"

أَنْزَلَ اللهُ القُرْآنَ لِلنَّاس
An zalallahul quraan linnas
"Allah menurunkan Al-Quran kepada manusia"

Tuesday, March 26, 2013

Henpon TU masuk ke Laut Ajelah !!!!! - Part Two

Assalamualaikum WBT, Alhamdulillah.. kite berjumpe lagi !! (^_~)

sambung kite bergebang...

kalau nak tau, Nisah seorang yang sangat cepat merajuk. menangis. dan konon-kononya sensetip. 
(sikap ini jgn dicontohi, sbb sikap ini bisa bikin org cepat hati panas atau MENYAMPAH) 

bayangkan lah situasi CERITA KELMARIN  tu berlarutan selama Tujuh (7) Tahun. Kenapa tujuh Tahun? sebab, kami bercinta selama tujuh Tahun, dari >> April, 2000 (masa ni ahkak SPM) sampailah May, 2007. (masa ni ahkak dah kerja) ...

mak pak pun pakat-pakat tepuk dahi. 
anak-anak senang diri. buat mcm xde hati.
dosa pahala taknak amik kira.
cinta hati punya pasal kan.

Lepas duk ulang alik . ulang alik . angkut sana . angkut sini .
selama bertahun-tahun.
mak pak tak tahan lagi.
"kalau dah gini gupenye, baik aje korang kawen" kata Bonda Pn. Wifey.

bila mak cakap pasal kawen.. 
rase nak lompat-lompat aje, "yeayyyyy aku nak kawennnnnnnnn"

mak sambung lagi. "kau ingat kawen tu senang, kalau tak berendam airmata. tu bukan kawen namanya."

Me : erkkkkkkkkk..... 

tapi masa tu dah tak kisah dah, rendam air mata ke, badak berendam ke. basah ke kering ke. kawen tetap nak kawen. masa tu umur baru 23 tahun (2006) . kata sepakat diambil. pada 07.05.2006, pihak lelaki datang untuk merisik. 
(ecehhhhh merisik bagai kan, padahal dah memang tahu "bunga" nan sekuntum telah di petik. Bak kata org, cume  nak penuhi adat aje.) 

maka , kami pun bersetuju . untuk bertunang pada September, 2006.
Maka.. Harinya pun berlangsung . dengan penuh sederhana sahaja. Bertunang kan, tak payah lah beria sangat-sangat. simple simple aje...

Lepas jer bertunang, segala perasaan semua ada.
kata orang, lepas bertunang ni Darahku Manis. ermm memang manis sangatlah kan. sampai Nyamuk pun duk hingap tak lekang-lekang.
Dugaan pun mencabar. memang tercabar. 

kalau dulu bercinta . sekadar oFF henpon 3 minit . 
lepas bertunang . kalau boleh xnak dengar suara dia dah.

tapi bila tengah syok, bukan kate nak off henpon. kalau bole nak pastikan Battery henpon tu tak mati2 . biar hidup je. buat keje pun tak senang. asyik2 tgk henpon. tgk henpon. tgk henpon. sampai masak pun letak henpon kat sebelah dapur tu. nasib tak menyambar je api.

sampai mak pun pernah cakap :
"kalau susah-susah sangat, kamu telan je lah henpon tu. supaya kenyang. tak payahlah masak."


aiyooooo mak...... manyak kijamm woooooo....




(^_~) Monolog Cermin Hati >>>>
kata orang, bertunang jangan lama-lama.
banyak hal yg akan buat kite tercabar.
dulu-dulu memang tak percaya, bila dah bertunang. baru tahu. 
memang mencabar. bersabar ajelah ye...

22 comments:

  1. Replies
    1. hehe memang angau sakan kan..
      "macam nisah sorang je yg kawen" miahahha

      Delete
  2. wee..lama kapel ye kak..dari sekolah la tu dah bercinta..gatei..hahaha..alhamdulillah selamat sampai kejinjang pelamin..rupanya kak nisah ni tua setahun je dari aku..pesal nampak tua dari usia kak.hahaha...lariiiiiiiiiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah kau mengata.
      ehh dah beli insuran ke belum??

      miahahhaa, kau lari akak kejar, walopun semput.
      >> tu lah die, gatei miang, semua rasa. tu yg tak sempat2 nak bercouple tu. Nasib baik lah belajar tak kantoi kan.

      ko jgn tanya apasal akak nampk tua dari usia . sebab akak pun memang confius jgk, nape muke akak matured sgt . ini mesti salah bdn yg gemuk. tu yg nmpk matang terlebih tu.. miahahha ..

      Delete
  3. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  4. oo spm tahun 2000.. kita sebayalah upanya.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi kite iye kite sebaya..
      jarak dengan bulan je kan.. (^_~)

      Delete
  5. Salam Nisah...
    hehehe saya pun spm tahun 2000 jugak... :)
    saya dulu masa zaman bercintan cintun... beteri henpon sentiasa Full bar
    tapi sekarangggggggggg..... sampai 2, 3 hari baru sedar henpon tak der beteri. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam Mama Mya.

      kite sebaya ye, hehe seronok bertemu rakan seusia (^_~)

      .... hehe lagi brutal 2-3 hari x sedar xde batteri. Nisah masih kekalkan kewajiban bateri perlu ada. kadang2 skip jugak 2-3jam hehehe

      Delete
  6. Salam Nisah.
    Akak oldschool zaman tu kalau bercinta pakai phone rumah and public phone @ surat

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam kak. Nisah pun pernah merasa kak pakai public phone. masa tu tahun 2000. amik SPM xde henpon. surat pun pernah. sampai skang ada lagi surat cinta tu kak hehehe

      Delete
  7. Akak pun start bercintun ngan encik suami thn SPM gak (1999)..,muahahaha. Mmg tangkap angau sakan la...( menaip sambil tutup muka) :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ye ke kak..
      satu sekolah ke ?

      angau takpe kak asalkan pelajaran tak tinggal...

      Delete
  8. hahahah..sekarang macam tu lagi tak? hp paking mana sekarang ni? hehehe.apapun moga terus bahagia dunia akhirat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hp masih berada di tempat biasa.
      cume kadang2 memang mcm tu jgk.
      dah gupe org x matang je hehehehe

      Delete
  9. fuyoooo..dasat nyer cinta korang...boleh buat novel nih...hehehe jgn mare nisah

    ReplyDelete
    Replies
    1. dasat tak dasat jgk lah kak..
      hehhee tak marah lah kak.
      Nisah sayangggg akak sgt2.. (^_~)

      Delete
  10. dugaan zaman bertunang mmg besar kan Nisah..
    akak dulu klu dh merajuk mau gak dlm 70 miss call tak angkat..haha..(lagi jahat)..
    tapi gaduh2 tu lah yg menguat kan jodoh kita...
    dashyat ayat mak Nisah tu...hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh 70x missed call.
      lagi brutal dr nisah.

      >>mak nisah tu boleh tahan jgk lah ayatnya.
      tapi sejak anak-anak dh kawen, okey sket, Mak kan? kata-katanya mcm kejam, tapi hati tak sampai pun.. hehe

      Delete
  11. salam kak nisah muchuk2... ^^

    alahai...cma baru nk mendarat ke teratak akak ni..
    hehe... gatai nk kawin la ni..
    cma pun nikah awal kak.. takut2 tak dpt kawal nafsu.. parah tu..

    btl eh time bertunang darah manis??
    cma x pernah bertunang, merisik je terus kawin..
    xmerasa bestnya jadi tunangan org..

    bwahaha.. apepun, jgn kata time tunang.. tiime dah sah jadi husbandwifey pun dugaan itu sentiasa ada dimana2... :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa tu la, akak rindu jugak Cma tak menadrat kat sini.
      risau jugak. kot2 Cma tak lalu dpm umah akak ni. hehhehe

      >> akak pun rasa mcm tu jgk lah. darah manis kot. sebab nyamuk asyik hinggap je. before kawen xde pulak mcm tu. hehehe.

      akak rase mcm cma lagi best, senang kerja. jimat pun jimat. kan..

      Dugaan Cma, tu tanda Allah sayang kite kan (^_~)

      Delete

Welcome To Teratak Chenta Nisah Idham
terima kasih ye tinggalkan komen (^_~)
InsyaAllah, akan menyusuri jejak anda.
Take Care Beware Any Where !!

Follow by Email